MIRCEA MANOLACHE, PRESEDINTELE CAMEREI TAXIMETRISTILOR DIN IASI: TAXIMETRISTII NU SUNT SCLAVI!

„Taximetristii nu sunt sclavi, sunt peste 3000 de persoane care pun o paine pe masa a peste 15.000 de persoane!”, spune presedintele Camerei Taximetristilor din Iasi, Mircea Manolache.

Ca Uber isi pregateste terenul pentru a „penetra” piata serviciilor de taximetrie din Iasi, este o evidenta de necontestat. Evident este si razboiul mediatic din presa ieseana, prin care cotidianele locale se intrec in a publica anchete jurnalistice „bomba” despre diversi oameni care au afaceri cu taxiuri. Consilier Judetean si membru in ATOP Romania, organism care ar putea face zile fripte taximetriei deghizate in „raidsharing :)”, Mircea Manolache denunta practicile presei si cheama taximetristii din Iasi sa lupte pentru locurile lor de munca.

https://www.facebook.com/mirceamanolache71

„Dupa ce au lansat atacuri repetate atat catre mine cat si catre familia mea, acum presa propagandista, manipulatoare si santajista si-a indreptat coltii catre domeniul meu de activitate.

Acest ziar a avut indrazneala de a jigni peste 3000 de persoane care lucreaza in domeniul taximetriei, comparandu-i cu prostituatele si numindu-i sclavi. De munca cinstita a acestor 3000 de taximetristi depind peste 15.000 de persoane daca punem la socoteala si familia acestora.

Spre deosebire de angajatii BZI, toti cei care lucreaza la firma mea au primit intodeauna salariile complete si la timp, iar acestia sunt considerati prieteni si nicidecum sclavi. Am petrecut alaturi de angajatii mei inclusiv revelionul. Totodata cel ce coordoneaza acest ziar a falimentat zeci de firme, afectand mii de oameni. Acesta nu a platit nici macar contributiile sociale ale angajatilor, a se vedea situatia de la Retrom Pascani. Maine voi publica un material video cu cei care au avut de suferit de pe urma actiunilor intreprinse de acesta.

Acest ziar isi arata zilnic sustinerea pentru aplicatii de tip UBER – care reprezinta un pericol atat pentru taximetrie cat si pentru bugetul tarii. Va reamintesc ca nu sunt impotriva investitorilor straini, ci imi doresc ca acestia sa plateasca taxe si impozite aici, in Romania, unde isi desfasoara activitatea. Dupa cum bine stiti UBER avand 10.000 de utilizatori, scoate zilnic din tara peste 1 milion de euro neimpozitati.

„Stapanul Iasului”, cel care se lauda ca are procurori, judecatori, ministri si alti oameni importanti la degetul mic turbeaza zilnic pentru ca refuz sa plec capul in fata lui si sa-i ascult poruncile. Acesta a vrut ca protejata sa si sotia unuia din redactorii ziarului sau sa fie numita de Consiliul Judetean Iasi in Consiliul de Administratie al Aeroportului Iasi, iar eu „am avut indrazneala” de a ma opune. Am refuzat sa particip la santajul pe care l-a facut in CJ. Am refuzat sa ii dau acces catre fondurile aeroportului.

Totodata firma pe care o conduc avea un contract de publicitate cu ziarul acesta in valoare de 1000 de lei / luna, dar dupa ce am ajuns consilier judetean mi s-a transmis ca trebuie sa platesc 3000 de lei lunar, asta doar ca sa nu se scrie de rau despre mine. Am refuzat sa platesc taxa de protectie si am inceput razboiul.

Asa zisi juralisti care stau in fata casei si a firmei mele au inceput sa fie o prezenta obisnuita. Articole mincinoase jignirile si amenintarile indreptate catre mine si catre familia mea au umplut paginile acestui ziar infect. Stiri mincinoase au invadat internetul prin grupul de propaganda creeat si administrat de BZI, numit Esti din iasi daca…, grup ce contine peste 200.000 de persoane care sunt supuse zilnic manipularii acestor mafioti.

Nu imi este frica si va reamintesc ca nu voi ceda santajului vostru, nu voi plati taxa de protectie si nu va voi face jocurile in C.J!”

Despre campania mediatica si ancheta jurnalistica a celor de la Buna Ziua Iasi, puteti citi aici