INFOTAXI: SUNTEM ALATURI DE COLEGII CARE FAC GREVA FOAMEI LA PRIMARIA CAPITALEI

"Gabriela Firea, cel mai slab primar din istoria Capitalei!" - este unul dintre mesajele transmise Primarului General de catre o parte dintre taximetriștii intrați astăzi în greva foamei"

Asociația InfoTaxi susține și este alături de taximetriștii intrați astăzi în greva foamei în fața Primăriei Capitalei.

„Aproximativ 300 de taximetriști bucureșteni se află în imposibilitatea de a munci, după ce Primăria Capitalei a decis ilegal să nu le mai prelungească autorizațiile de taxi. Măsura vine în paralel cu încercarea Gabrielei Firea de a finanța serviciul de car-sharing, prin subvenționarea cu 500 de lei pentru fiecare șofer care desfășoară acest serviciu ilegal, nereglementat la nivel local”, se arată într-o postare a Asociației InfoTaxi despre motivul pentru care mai bine de 50 de taximetriști bucureșteni – majoritatea PFA, au declarat greva foamei în fața Primăriei Municipiului București.

Taximetriștii intrați astăzi în greva foamei consideră că singurul vinovat de situația haotică din taximetria bucureșteana și de imposibilitatea ca ei să-și câștige pâinea legal este Gabriela Firea, cea care refuză să prelungească autorizațiile de taxi, așa cum prevede Legea 38/2003. Situația se menține de aproape 1 an, din decembrie 2017 când procedura a fost blocată de însăși Primăria Capitalei.

„Suntem alături de taximetriștii care protestează în fața Primăriei și care nu își doresc altceva decât să câștige cinstit o pâine pentru familie și copii, asigurând servicii de transport legal, de calitate pentru cetățenii urbei”, mai spun colegii de la InfoTaxi în mesajul de susținere a acestei acțiuni fără precedent declanșată în această dimineață.

Reprezentanta taximetriștilor a declarat pentru HotNews.ro aici, că o parte dintre protestatari au depus în decembrie 2017 cereri de prelungire a autorizațiilor iar restul în iunie 2018.

„În baza legii 38/2003 Primăria în 30 de zile trebuia să le elibereze aceste autorizații și să le prelungească autorizațiile de transport. Din ianuarie 2018 când a expirat termenul pentru cei din decembrie și din iulie 2018 când a expirat pentru cei din iunie Primăria refuză nejustificat să elibereze sau să dea un răspuns”, a acuzat aceasta.

Potrivit sursei citate, autoritățile locale „i-au ignorat” pe taximetriști, iar în vară au încercat „să emită o hotărâre de Consiliu prin care să modifice legea total ilegal, a trecut de Consiliu în iulie iar acum în octombrie au revocat-o pentru că a fost atacată de prefect ca fiind ilegală”.

„În acest moment, oamenii au ajuns într-o stare de … aproape disperare, pentru că de la 1 noiembrie trebuie să folosească noile aparate fiscale de marcat și ANAF-ul nu le fiscalizează fără aceste autorizații. Le este încălcat de peste 11 luni dreptul la muncă. Oamenii nu cer decât să muncească în mod legal”, a mai spus reprezentanta taximetriștilor independenți.

Potrivit acesteia, protestul va continua „până când li se vor elibera autorizațiile”.

Taximetriști în greva foamei

Mai mulți taximetriști independenți au intrat în greva foamei. Ei protestează în fața Primăriei Capitalei —-> https://goo.gl/JWif5m

Publicată de HotNews.ro pe Luni, 29 Octombrie 2018