SEDINTA LA MINISTERUL FINANTELOR: IMPOZITAREA BACSISULUI IN TAXIMETRIE VA FI ELIMINATA

Impozitarea bacșișului în taximetrie va fi eliminată din legislatie, ne-a declarat președintele Asociației pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), Viorel Radu.

„Am fost invitați de către ministrul finanțelor – domnul Teodorovici la discuții și am explicat reprezentanților Ministerului de Finanțe de ce în taximetrie aceste măsuri fiscale au o problemă de aplicabilitate și mai ales de moralitate. Nu era normal ca acest bacșiș, care era sursa de supraviețuire a taximetristului, să fie impozitat.” ne-a spus președintele ADTI.

„Am susținut în demersurile noastre că impozitarea bacșișului este o măsură care nu aduce plusvaloare în această meserie și că așteptăm măsuri economice care să ne ajute să ne susținem activitatea corect si cinstit. Ne bucurăm și pentru faptul că autoritățile au înțeles, din scrisoarea deschisă pe care am adresat-o primului ministru, și prin demersurile pe care organizația noastră le-a făcut mereu pentru apărarea și drepturile taximetriștilor, să reia discuțiile cu societatea civilă și cu organizațiile profesionale atunci când vor să implementeze sau să schimbe legislația.”

„Suntem mulțumiți și salutăm această decizie a Ministerului de Finanțe de eliminare a impozitării acestui bacșiș. Vom rămâne totuși atenți la toate schimbările pe care autoritățile vor să le introducă în activitatea taximetriștilor, încercând să explicăm și să ducem din stradă in birourile unde se iau decizii, problemele acestei meserii”, a mai declarat domnul Viorel Radu în urmă cu puțin timp, la ieșirea de la discuțiile pe această temă de la Ministerul Finanțelor.