THE GOOD CAB. VINERI A FOST ZIUA ANTI-UBER LA CLUJ

„Astăzi ați văzut ce înseamnă să fim uniți! Mă bucur să văd respect și colegialitate într-o breaslă hulită pe nedrept!” 

Cam așa poate fi descrisă starea de spirit după primul protest de stradă organizat vineri de către taximetriștii clujeni, împotriva concurenței neloiale și a nepăsării autorităților publice cu privire la activitățile de transport neautorizate.

Pașnic și civilizat, parcă nici claxonatul prelungit nu a deranjat atât de tare pe ceilalți participanți la trafic, taximetriștii deplasându-se încolonați și organizat spre parcarea de la Sala Sporturilor, acolo unde presa și televiziunile s-au cam înghesuit să surprindă orice virgulă pe care colegii o puneau în discuțiile despre ride-sharing sau „ciubăr”, în argoul local.

4„Sperăm ca semnalul de alarmă să fie auzit de autoritățile competente și abilitate în domeniu. Vrem să fim înțeleși că NU suntem împotriva concurenței, atât timp cât aceasta se desfășoară în aceleași condiții și reglementări. Ne dorim un climat de muncă civilizat, de competiție bazată pe respect și pe respectarea legislației„, explică colegii acțiunea lor de vineri.

8„Protestul NU a fost împotriva concurenței, a fost împotriva ilegalității! Și asta e doar începutul, sperăm că vom fi mai mulți data viitoare. Îi așteptăm și pe colegii care, în timp ce trecea coloana de taxiuri pe lângă ei, făceau curat pe sub bord”, glumeau participanții la protest pe seama celor care așteptau în standurile de taxi.

„Personal, vă mulțumesc că ați renunțat la o oră de muncă și ați participat la acest protest civilizat. Ne revedem miercuri la ora 13, pe platou la Sala Sporturilor! Cu deosebită considerație, Ioan Pugna, taximetrist!” este și mesajul de mulțumire al vicepreședintelui Asociației de Monitorizare Taxi – Transilvania, adresat colegilor participanți la eveniment.

Galerie foto

12345786