DESPRE CONTROALE SI FLEGME

"nu poți, ca unul din sistem, să nu simți perversitatea acestor controale și flegmele pe care le aruncă asemenea acțiuni pe obrazul taximetriștilor corecți"

„Controalele astea seamănă cu niște golănii, și nu ai cum să nu observi semnalul pe care îl transmit unii altora dintre jaloanele și flegmele întinse din fața Gării de Nord, cu ajutorul presei, aceste zdrențe financiare”

De Teș Pelea

Am asistat cu toții, cu o bucurie aproape de orgasm, cum autoritățile au ieșit zilele trecute pe stradă și au efectuat controale taximetriștilor.

Plantați în mod dedicat la Gara de Nord, polițiștii și Registrul Auto și-au desfășurat logistica din dotare și au așteptat „gușterii” să le cadă între jaloanele întinse printre flegmele de pe asfaltul încins. Cu tam tam-ul de rigoare, presa a fost convocată să vină cu mic cu mare să filmeze/fotografieze și să arate opiniei publice cât de nenorociți sunt taximetriștii bucureșteni și cum fură ei bietul cetățean plătitor de taxe și impozite.

Nu poți, ca unul din sistem, să nu simți perversitatea acestor controale și flegmele pe care le aruncă asemenea acțiuni pe obrazul taximetriștilor corecți, care încearcă să ducă această activitate mai departe, în ciuda cârdașiei atât de vizibile practicată între autorități, presă și patronate.

Avem în această activitate cartel, tarife neverosimil de mici, interese de grup și evaziune fiscală de milioane de euro. Avem în această activitate golani financiari care au distrus la propriu taximetria și cărora nu li se intind jaloane pentru control.

Nici nu ar avea cum, pentru că pe asfaltul din fața birourilor unde se hotărăsc tarife sau prețul autorizațiilor închiriate nu sunt flegme ca în fața Gării de Nord. Sunt mochete pe care pantofii nu fac zgomot atunci când se cară sacoșile cu bani. Acolo nu sunt montate jaloane și nici presa nu e convocată să participe. Acolo e o altă lume, diferită de cea a taximetristului oprit pentru control printre flegmele și jaloanele de la Gara de Nord. Acolo e o lume în care Registrul Auto nu are ce să caute, pentru că nu are competențe. La fel cum niciunul dintre bravii polițiști care au amendat gușterii prinși între jaloanele de la Gara de Nord nu are acces. Acolo e o lume contabilă, care trimite taximetristul pe stradă fără cauciucuri, cu defecțiuni la sistemul de direcție sau frâne. Acolo e o lume care trimite taximetristul pe stradă să producă bani, să facă planul, să ducă taxele de dispecerizare sau prețul autorizațiilor închiriate indiferent de câte flegme sau jaloane sunt pe jos. O lume pe care presa și opinia publică nu o înțelege, dar nici nu vrea să o știe. Sau dacă o știe, tace.

În numele transportului ieftin din punctul A în punctul B.

Dar din când în când, ne mai trimite câte o flegmă, așa cum au fost controalele de ieri, atunci când această presă și opinie publică își dau seama că taximetriștii nu pot să fie educați prin înfometare.

Pentru că taximetriștii sunt oglinda acțiunilor acestor autorități, a opiniei publice, a presei și a societății în general. Și a celor cărora nu li se întind jaloane printre flegmele de pe asfaltul încins al Gării de Nord.

Pentru că adevărata golănie nu este la Gara de Nord.

Este în birourile în fața cărora este întinsă mochetă, care nu generează zgomot.

Controalele astea seamănă cu niște golănii și nu ai cum să nu observi semnalul pe care îl transmit unii altora dintre jaloanele și flegmele întinse din fața Gării de Nord, cu ajutorul presei, aceste zdrențe financiare:

„Vedeți cum așterneți mocheta, că trecem pe la voi”.