DEMISIA DIRECTORULUI DE LA TRANSPORTURI ION DEDU, O PALMA DATA SISTEMULUI MAFIOT

Amenintat si tarat prin tribunale cu plangeri penale, urmarit la locuinta proprie sau aiurea, directorul Ion Dedu si-a depus demisia din functie si a fost exclus din sistem.

Strica prea multe jocuri si devenise incomod. Cine il cunoaste, stie ca directorul se prinsese de smecherie si nu raspundea la comenzile sistemului mostenit de la camarila din Primaria Capitalei de dinainte de 2008.

Cand Primarul General al unei capitale europene convoaca o conferinta de presa in care denunta mafie, sclavie, coruptie, abuzuri si spalare de bani, deja institutiile statului ar fi trebuit sa fie in alerta de grad zero.

Niciun stat de drept sau autoritate publica nu ar putea sa treaca peste asemenea declaratii spuse intr-o conferinta de presa. Adica ar fi trebuit sa se ridice de la sol niste elicoptere si avioane, sa se mobilizeze spioni, servicii de securitate sau autovehicule speciale cu girofare si echipaje cu caschete, inarmate pana in dinti cu mitraliere sau pistoale care sa circule pe strazi neintrerupt si fara odihna pana la eradicarea completa si definitiva a celor care au fost denuntati public de catre acel primar.

Un scenariu desprins din filmele de actiune, cum numai imaginatia bogata a scenaristilor de la Hollywood o poate face intr-un film. Sau cum numai imaginatia unor visatori idealisti o poate descrie.

Pentru ca realitatea este alta.

Realitatea noastra este neputinta, dezinteresul, interese mafiote, coruptie, abuzuri, amenintari, intimidari si frica. Nu sunt cuvinte sau povesti nemuritoare si nici literatura de la Hollywood. Este ceea ce se-ntampla in acest moment in taximetrie.

Este exact ceea ce denunta Primarul General Sorin Oprescu in urma cu doi ani, cu subiect si predicat. Cu nume, prenume si indicarea celor care au generat aceste fenomene.

“Cer institutiilor statului responsabile sa fie atente la ceea ce urmeaza sa spun.”
“Le nominalizez: Parlamentul Romaniei, Consiliul Judetean Ilfov, Prefectura Ilfov, primarii si consilii locale din Ilfov, Politie, Garda Financiara, Autoritatea Fiscala, DNA, Consiliul Concurentei, Protectia Consumatorului, Asociatiile profesionale si reprezentantii legitimi ai taximetristilor, Inspectia muncii, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Serviciilor Comunitare, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Numai conlucrand impreuna, Primaria Municipiului Bucuresti si institutiile statului responsabile, putem rezolva situatia critica, de netolerat in care s-a ajuns. Calitatea si siguranta transportului de taxi sunt grav afectate astazi. Mai mult decat atat, situatia pe care v-o semnalez este generatoare de evaziune fiscala de proportii, coruptie, spalare de bani, abuzuri in detrimentul interesului public si al societatii.” declara acum doi ani Primarul General in conferinta de presa.

Am vazut cu totii ca timp de doi ani, niciun elicopter nu s-a ridicat de la sol, spionii sau serviciile de securitate nu au fost mobilizate si nici autovehicule speciale cu girofare nu au circulat pe strazi neintrerupt si nicio institutie a statului nu a fost in alerta de grad zero.

Dar timp de doi ani, s-au intamplat multe: s-a intamplat neputinta, dezinteres, interese mafiote, coruptie, abuzuri, amenintari, intimidari si frica.

Adica lucrurile si starea de lucruri a continuat.

Din cauza unor asemenea stari de lucruri a demisionat si directorul Directiei Transporturi, spun ziaristii de la ziarul Puterea: “Bursa zvonurilor spune ca demisia surprinzătoare a directorului de la Transporturi, Ion Dedu, din Primaria Capitalei nu a fost de frica procurorilor DNA. Chiar daca Dedu a demisionat la cateva zile dupa ce un director de la Urbanism a fost retinut pentru luare de mita, nu ar fi nici o legatura cu arestarile procurorilor. Merge vorba ca alte interese si grupuri infractionale s-au dezvoltat pe langa Primaria Capitalei. Unul dintre grupuri ar fi cel al taximetristilor si licentele aferente. Ion Dedu ar fi demisionat dupa ce a vazut ca este urmarit si intimidat de ,,soferi”, iar politia nu-l protejeaza. Mai mult, Bursa Zvonurilor a aflat ca si membrii familiei sale au fost urmariti, iar de dragul copiilor si, mai ales, pentru siguranţa lor, orice om cu scaun la cap renunta la cariera. Aşa că DIICOT şi IGP ar avea ceva treaba prin Capitala daca ar vrea.” descriu ziaristii informatia.

Noi nu comentam aceasta informatie a celor de la ziar. Dar nici nu putem sa admiram senin peisajul fara sa spunem si sa constatam ca lucrurile au devenit periculoase. Si asta nu este un cuvant ales intamplator sau in necunostinta de cauza. Este un cuvant care reflecta realitati sau starile de lucruri a ceea ce se intampla in aceste momente in Romania anului 2015.

Spunea cineva ca de taximetrie si de biserica nimeni nu se poate atinge. Sunt prea multi oameni implicati, prea multi oameni care traiesc din aceste doua sisteme si prea multe interese ca sa se poata face ceva. Nenorocirea face ca cel sau cei care vor sa schimbe ceva in aceste sisteme sau se opun starilor de lucruri implementate cu migala este decapitat, la figurativ vorbind, amenintat si exclus din sistem imediat.

Directorul Directiei Transporturi este unul dintre cei care au vrut sa schimbe sistemul sau cel putin cate ceva din el.

Primarul General a cerut ajutor acum doi ani in acea conferinta de presa. Cu subiect si predicat.

Iar acum, prin demisia sa, directorul Ion Dedu cere ajutor institutiilor statului. Tot cu subiect si predicat.

Iata ce ne-a declarat:

“Exista o datorie cetateneasca de a transmite organelor statului datele pe care le detinem. Insa nu stiu ce vor autoritatile statului. Oricum plecarea mea nu tine de vre-o frica. Tine de situatia in care a ajuns administratia publica locala. De saptamana viitoare, ca urmare a plecarilor si concediilor o sa ramana un singur om la departamentul de taxi. Cam acelasi lucru se intampla si la celelalte departamente. Asta este realitatea. Nu mai poti raspunde de ceva ce nu poti controla.Un lucru e cert. Frica nu imi este! Restul il stim cu totii.”

Directorul Directiei Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Capitalei are in varful pixului cu care semneaza documente – milioane de euro. Printre care si milioanele care sunt generate de autorizatiile de taxi.

Iar cand directorul Directiei Transporturi spune ca “nu poti sa raspunzi de ceva ce nu poti controla”, deja institutiile statului ar fi trebuit sa fie in alerta de grad zero. Adica sa se ridice de la sol niste elicoptere, avioane, sa se mobilizeze spioni, servicii de securitate sau autovehicule speciale cu girofare si echipaje cu caschete inarmate pana in dinti cu mitraliere sau pistoale, care sa circule pe strazi neintrerupt si fara odihna pana la eradicarea completa si definitiva a celor denuntati subtil de catre directorul Dedu.

Dar cum istoria este repetitiva, constatam ca in ciuda celor declarate de Primarul General acum doi ani, in ciuda celor declarate acum de catre directorul Dedu, autoritatile statului sunt linistite. Pentru ca tot ce au nevoie unii, este liniste. Sa poata sa se desfasoare intr-o directie sau alta pentru si in numele milioanelor de euro necontrolate si generatoare de abuzuri, spalare de bani, sclavie sau evaziune fiscala.

Articolele din presa, conferinta de presa a Primarului General si recenta demisie a directorului Directiei Transporturi descriu starea de lucruri si realitatea noastra, a directorului Directiei Transporturi si a altor cativa functionari din PMB care au fost alergati, batuti sau intimidați de-a lungul timpului. Functionari care au fost pana la urma angajati in marile firme de taxi bucurestene sau care au fost decapitati la figurativ si exclusi din sistem.

Alaturi de Primarul General Sorin Oprescu, directorul Directiei Transporturi a sustinut in Parlamentul Romaniei modificarea in bine a Legii Taximetriei la nivel national. Impreuna, cei doi oficiali au denuntat realitatile din taximetrie, mafia, coruptia, spalarea de bani si starile de lucruri incorecte. Acum, unul tace si altul pleaca. Cine va prelua Directia Transporturi din PMB va mosteni un sef tacut si un sistem care este incontrolabil, asa cum il descrie directorul demisionar. Sau care este foarte bine controlat, dar nu de catre autoritatile publice, asa cum ar fi normal intr-un stat de drept. Cine va prelua Directia Transporturi va mosteni un sistem care genereaza si va genera in continuare abuzuri, sclavie, evaziune fiscala si spalare de bani. O situatie periculoasa intr-un stat de drept.

Ziaristii de la Puterea au prins corect, chiar daca la bursa zvonurilor, realitatile, starile de fapt si de drept pe care noi le stiam de mult. Realitati pe care institutiile si autoritatile statului nu vor sa le vadă sau le omit cu buna stiinta. Realitati pe care DNA, DIICOT sau Parchetul General, toate institutiile si autoritatile statului pe care Primarul General le-a nominalizat in conferinta de presa de acum trei ani, ar trebui sa le verifice si sa le ancheteze.

Pentru ca indiferent cine pleaca sau vine la primarie, noi taximetristii ramanem si suntem pe strada. Cu aceleasi realitati si stari de lucruri, cu aceeasi coruptie, sclavie, evaziune fiscala sau spalare de bani pe care o denunta Primarul General in conferinta de presa. Cu aceleasi autoritati ale statului care nu se stie ce vor, cu aceeasi situatie in care a ajuns administratia publica locala si din cauza careia directorul Directiei Transporturi a demisionat.

Fara sa se ridice de la sol elicoptere, fara sa se mobilizeze spioni sau serviciile de securitate si fara alerte de gradul zero a vreunei institutii a statului roman.

Nenorocirea face ca noi taximetristii nu ne putem da demisia. Restul e can-can si intr-adevar, il stim cu totii.