CLEVER TAXI, PETITIE PENTRU SMARTCITY

„Prin noul regulament, consumatorii nu vor mai putea avea acces la toți șoferii de taxi care operează la nivelul Bucureștiului într-o singură aplicație. În consecință, clienții vor aștepta mai mult sosirea unei mașini, timpul mediu de răspuns al unui șofer va crește, iar în perioadele aglomerate șansele de a găsi o mașină vor scădea considerabil”, spune Clever Taxi într-o petiție on-line adresată Primarului General Gabriela Firea și Consiliului General al Municipiului București.

Prin această petiție dorim să-i solicităm Primarului General Gabriela Firea și Consiliului General al Municipiului București să-și respecte atribuțiile și promisiunile făcute bucureștenilor legate de „smart city” și să nu îngreuneze celor care trăiesc în București accesul la un transport facil, la fel ca în alte orașe dezvoltate din Europa și din lume, să faciliteze un transport public civilizat și să respecte cei peste 1 milion de persoane din București ce folosesc aplicații de transport pentru a se deplasa. Tot în această petiție, Clever Taxi cere Primarului General și Consilierilor Generali să ofere sprijin celor care doresc să mențină și să perfecționeze un transport public la standarde europene, să ofere sprijin inițiativelor antreprenoriale locale din industriile digitale și să modernizeze transportul public, reglementând activitatea de taxi la nivelul anului 2018 și să nu o întoarcă în trecut când nu exista legătură directă între client și șofer”, se mai arată în petiția on-line lansată de CleverTaxi aici.

Noul Regulament Cadru va fi supus votului în Consiliul General pe 28 Martie.

„Miza este mare”, spun taximetriștii despre noul Regulament Cadru. Noile reglementări (pe care le găsiți aici), conțin o schimbare radicală a modului în care se preiau comenzile și se redau către taximetriști, aceștia urmând să primească comenzile de la dispecerate numai prin stația radio sau prin aplicația acestora.

Pe lângă această reglementare, noile reguli prevăd sancțiuni drastice pentru taximetriștii care refuză curse, care nu au o ținută corespunzătoare sau care nu se supun controlului în traseu la solicitarea dispeceratului sau a controlorilor de trafic numiți de către dispecerate. Nici taximetriștii din Ilfov nu au fost „uitați” de către primărie, acestora fiindu-le interzisă orice activitate de preluare a clienților de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului București, precum și restricții cu privire la accesul pe benzile dedicate transportului public local.

În plus, noul Regulament Cadru prevede proceduri mai clare cu privire la cesionarea sau vizarea autorizațiilor de taxi, reglementări cu privire la angajarea taximetriștilor, obligativitatea dotării taxiurilor cu mijloace de plată cu cardul, dar și sancțiuni pentru utilizatorii serviciilor de taximetrie cu privire la neplata unei curse sau comportament neconform în relația cu taximetriștii la executarea unei curse.

Petiția, semnată deja de mai bine de 3000 de persoane printre care Lucian Mândruță, este susținută de Federația Operatorilor de Transport (FORT). 

Semnăturile adunate în cadrul acestei campanii de strângere de semnături, vor fi prezentate membrilor Consiliului General ca dovadă a voinței populației din București, înainte de ședința din 28 martie.

Sursa aici