CIPRIAN CIUCU: RECHINII VOR SA ELIMINE APLICATIILE CLEVER TAXI SI STARTAXI

„Serviciul de taxi din București este o imensă rușine pentru orașul nostru! Nicio țară în Europa, incluzând Balcanii, nu are un serviciu în asemenea hal, cu toate că este o activitate reglementată și trebuie să se desfășoare la standarde de calitate”, spune Ciprian Ciucu, consilier general în Primăria Capitalei.

„Rechinii care parazitează acest serviciu au găsit soluția pentru a-și asigura toată piața: având intrare la actuala conducere a PMB, transformă activitatea de dispecerizare (stații emisie-recepție) în activitatea centrală a serviciului public de taxi. Toți taximetriștii trebuie să fie dependenți de stațiile lor. DE ACEEA VOR SĂ ELIMINE APLICAȚIILE CLEVERTAXI ȘI STARTAXI!”, mai spune domnia sa într-o postare publică pe pagina sa personală de Facebook aici.

Vă reamintim că miercuri 28 Martie, Consilierii Generali vor supune la vot un nou Regulament Cadru cu privire la serviciul de transport în regim de taxi. Mai multe despre acest act normativ puteți citi aici. Consultați aici Ordinea de Zi a ședinței CGMB.

Consilierul general explică și care este miza adoptării unor asemenea acte normative:

► Miza este “piața” autorizațiilor de taxi care valorează aproximativ 40.000.000 (40 milioane!) de euro. Aceste autorizații s-au luat în trecut pe pile și sunt deținute atât de operatori de transport cât și de diverși indivizi cu relații prin primărie;
► Noul regulament de taxi pe care îl vor supune votului Consiliului General NU REZOLVĂ NIMIC din punct de vedere structural;
► Poliția locală e folosită pentru a-i vâna taximetriștii care folosesc aplicații și nu pentru a asigura standardele de calitate impuse acestui serviciu public;

Un singur lucru bun a apărut în acest domeniu, fără implicarea PMB, fără PSD, ci apărut spontan din piața liberă: aplicațiile de taxi! Aceste aplicații au ținut firmele mai mici (cu cca. 200 de taxiuri) în viață și au făcut comenzile facile, am scăpat de zeci de minute de ținut telefonul la ureche pentru a primi o comandă. Tot ce nu controlează, ei vor să distrugă!

„Mă voi opune în Consiliul General acestui nou regulament, făcut de rechinii care parazitează serviciul public de taxi, cu mâna PSD. Ar trebui să le mulțumim dezvoltatorilor bucureșteni de aplicații IT, nu să-i închidem! Dați mai departe ca să se știe!”, mai spune consilierul general în postarea sa.

Cine este Ciprian Ciucu:

Politolog și jurnalist, Ciprian Ciucu este consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, începând cu iunie 2016. A fost comentator politic al săptămânalului „Observator Cultural”, unde a avut o rubrică permanentă, și a publicat în „Dilema Veche” și „România Liberă”. În „Cotidianul” are o rubrică permanentă pe teme de educație.

În perioada 1999 – 2000 a condus Centrul de Monitorizare a Activității Electorale din cadrul Partidului Național Liberal.

A lucrat ulterior în administrația publică, pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social. Din 2003 a ales societatea civilă, de unde a promovat politici educaționale si a dezvoltat proiecte anti-corupție (Centrul Educația 2000+, Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile). A fost membru al think tankului Centrul Român de Politici Europene și a făcut parte parte din grupul de advocacy al Delegației Uniunii Europene – Team Europe.

Serviciul de taxi din București este o imensă rușine pentru orașul nostru! Nicio țară în Europa, incluzând Balcanii, nu…

Publicată de Ciprian Ciucu pe 25 Martie 2018