ASOCIATIA NATIONALA A TRANSPORTATORILOR SI TAXIMETRISTILOR INDEPENDENTI A DEPUS O SOLICITARE DE MITING.

 

Taximetristii se pregătesc de proteste.

Protest GUVERN

 

Asociatia Natională a  Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI ) a depus în cursul zilei de luni (18.03.2013 nota admin.) la registratura Primăriei Capitalei o solicitare de protest.

 

La desfăsurarea acestui protest, programat să aibă loc  în fata Guvernului si pe latura de nord a Palatului Parlamentului timp de mai multe zile, si-au anuntat participarea în jur de 2-3000 de taximetristi care vor fi sprijiniti si de o parte dintre dispeceratele din Bucuresti si din tară.

Taximetristii doresc repunerea de urgentă pe ordinea de zi a plenului Parlamentului a proiectului de amendamente  la legea 38/2003  în forma trimisă la data de 24.04.2012, care ar putea reglementa multe din problemele cu care se confrunta în acest moment transportatorii, taximetristii si clientii.

Tariful unic, introducerea tarifului de noapte si a celui extraurban, reglementarea celor care practică taximetria în alte localităti decât cele de autorizare, dispecerizarea optională, contractul în participatiune sunt câteva din modificările prevazute de aceste amendamente.

Protest CAMERA DEPUTATILOR_150x150_p1violentă_150x150_p1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” La acest protest sunt invitate să participe toate organizatiile si asociatiile profesionale ale taximetristilor din Bucuresti si din tară si  solicităm pe această cale  implicarea celor care reprezintă societatea civilă, de la care avem la cunostintă că sunt interesati să participe la aceste proteste, dar si a celor care reprezintă interesele consumatorilor, având în vedere că serviciile de taximetrie sunt reglementate ca utilitate publică, însă aprobarea depinde de Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din PMB, al cărei presedinte este Primarul General „, ne-a declarat dl. Florin Matei, unul dintre initiatorii acestei actiuni.

Proiectul de amendamente asa cum a fost el trimis plenului Parlamentului la data de 24.04.2012 de către Comisia de Industrii si Servicii si dorit de taximetristii  de la ANTTI îl puteti citi si în cele ce urmează:

http://www.cdep.ro/comisii/industrii/pdf/2012/rp621_10.pdf