ALUNGATI MONOTONIA SI PLECATI DIN ROMANIA! UBER SE RETRAGE DIN DANEMARCA

Uber se retrage din Danemarca.

Uber își retrage serviciile din Danemarca de la jumătatea lunii aprilie din cauza unor schimbări legislative propuse în februarie, care vizează printre altele, utilizarea obligatorie a aparatelor de taxat, potrivit Business Insider.

Decizia Uber de a se retrage din Danemarca a fost luată în urma unei propuneri a guvernului acestei ţări de a înăspri reglementările în domeniul taximetriei şi a unei decizii a justiţiei, de la sfârşitul anului trecut, potrivit căreia compania oferă servicii ilegale de taximetrie. Noile schimbări legislative impun obligatoriu licenţierea maşinilor care sunt folosite ca taxiuri şi instalarea de senzori pentru scaunele pasagerilor, precum și interzicerea ca un smartphone să calculeze costul curselor, aşa cum procedează Uber.

screen-18.10.37[28.03.2017]„Din nefericire, din cauza viitoarelor schimbări ale legislaţiei, nu avem altă soluţie decât să închidem serviciul”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că Uber îi va susţine pe şoferii care îşi pierd locurile de muncă.

Compania din San Francisco a anunţat că va opri serviciul începând din 18 aprilie.

„Vom continua să colaborăm cu guvernul, în speranţa că acesta îşi va actualiza propunerile de reglementări şi va permite din nou danezilor să se bucure de beneficiile unor tehnologii moderne”, a mai adăugat oficialul Uber.

Compania este prezentă în Danemarca din 2014 și a fost contestată de companiile de taxi, sindicate și politicieni, care spun că serviciile ca cele prestate de Uber reprezintă competiție neloială pentru taximetriști.

„Pentru a ne relua operațiunile în Danemarca, reglementările propuse trebuie să se schimbe. Vom continua să colaborăm cu guvernul în speranța că va modifica regulile propuse”, afirmă compania, citată de Reuters.

„Alungați monotonia și plecați din România”, spun și taximetriștii pe rețelele sociale, la aflarea veștii că, printre numeroasele țări europene care au interzis Uber, se află acum și Danemarca.