COMUNICAT PROTEST RCA

Rămâne cum am stabilit, spun transportatorii care nu renunță la protestele anunțate în aproape toate marile orașe ale țării

„Patronatele din transporturile rutiere cer Parlamentului României sã îl demitã imediat pe actualul Președinte ASF, Mișu Negrițoiu, dupã ce în ultimul an și-a dovedit incompetența în a conduce piața asigurãrilor din România. În 2012 un RCA pentru un camion costã 300 de euro, în 2013 polița a ajuns sã valoreze 700 de euro, iar tarifele au crescut la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 și, în pofida sesizãrilor și dialogului cu autoritãți și asigurãtori, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns sã coste peste 5.000 euro la clasa B0 dupã iulie 2016, spun transportatorii care nu vor să renunțe la protest.

FORT: Conducerea COTAR s-a dat la fund. Membrii COTAR pot participa

screen-03-50-3415-09-2016

COTAR: Noi am obținut tot ce ne-am propus ca patronat reprezentativ la nivel național

„Ne suspendăm acțiunea de protest din data de 15 Septembrie 2016, considerând că obiectivele stabilite în cadrul Consiliului Director al Confederației au fost îndeplinite și reamintim faptul că în data de 14 Septembrie 2016, organizațiile patronale din transporturi au ajuns la un acord cu Guvernul României pe tema crizei RCA, având în vedere adoptarea a două elemente absolut necesare stabilizării prețului RCA:

1. OUG privind asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), act normativ care cuprinde pentru prima dată un nou mod de calcul al poliței RCA, respectiv construcția prețului RCA în funcție de “tariful de referință” calculat semestrial de către ASF

2. Adoptarea de către Guvernul României a măsurii de înghețare a prețului polițelor RCA, după calculele tarifelor de referință pe diferite clase de autovehicule, în funcție de riscuri omogene ce vor fi transmise de către ASF, în perioada imediat următoare

“Ne cerem scuze cetățenilor României pentru întreg deranjul cauzat în ultimele luni de către protestele noastre, însă îi asigurăm de faptul că aceste manifestări au fost cu adevărat îndreptățite, iar rezultatele obținute de transportatori prin reașezarea prețurilor RCA se vor resimți în curând în buzunarele tuturor șoferilor din România. COTAR va urmări în permanență cu mare atenție evoluția primelor RCA și considerăm că orice derapaj al ASF trebuie sancționat. Parlamentul României trebuie să înceapă de urgență procedurile de destituire ale lui Mișu Negritoiu, principalul vinovat al crizei RCA, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 solicitã Guvernului României ca în textul Ordonanței de Guvern tarifele RCA sã fie înghețate la valoarea de 4.907 lei/an pe camion și continuă protestele conform regulilor anunțate de către organizatori

Guvernul vrea sã înghețe tarifele RCA la camioane la 18.500 lei, însã patronatele din transporturile rutiere solicitã un tarif de 4.907 lei.

Pentru sosirea participanților, organizatorii au anunțat punctele de întâlnire, regulile și traseul pe care urmează să il parcurgă taxiurile și camioanele la protestul de pe platoul din fața Guvernului.

Și taximetristii participă la aceste proteste, fiind reprezentați de către firma de taxi PELICANUL al cărei patron – Mihai Ghișă, este și vicepreședinte al Fort România.

screen-04-03-5315-09-2016

„Vă solicităm să vă mobilizați la modul cel mai serios conform informărilor transmise anterior cu privire la acesul în Piața Victoriei, ore de acces, etc”

„ACCESUL IN PIATA VICTORIEI SE FACE IN INTERVALUL 05.00-07.00 NUMAI PE RUTA DN1 – OTOPENI – CASA PRESEI – ARCUL DE TRIUMF – PIATA VICTORIEI”, se comunică într-o postare pe Facebook a FORT ROMANIA.

protest-desfasurat