Se spune că în viață fiecare dintre noi primește ceea ce merită.
Într-un moment politic așa cum a fost cel pentru alegerea primarului, se poate spune că fiecare dintre noi a primit ceea ce a ales. Este o regulă istorică și o axiomă necontestată de nimeni până acum. Fiecare știe din experiență proprie ce înseamnă acest lucru.
Risipiți și împărțiți, taximetriștii se uită cu incertitudine înspre Primăria Generală, condusă acum – pentru prima dată de la Barbu Vlădoianu încoace, de o femeie.
Problemele din taximetrie nu sunt de ieri sau de azi. Unii spun că nici nu sunt probleme, atâta timp cât taxiul substituie autobuzul sau tramvaiul.
Însă în campania electorală, toți candidații au avut câte un mesaj pentru noi. Mesaje electorale, care arată că taximetria și taximetriștii au probleme, ca o recunoaștere și asumare politică ale acestor probleme. Și că fiecare dintre candidati are și o soluție sau rețetă pentru aceste probleme. Soluții și rețete care au împărțit și risipit taximetriștii. Și care au bucurat pe unii sau înfricoșat pe alții.
Interese patrimoniale și de grup, sclavie, reformă, cartel, protocol, corupție și multe alte cuvinte sunt „sinonime” care au fost folosite de către politicieni în această campanie atunci când s-a pus în dezbatere problemele taximetriei. Probleme care vor trebui rezolvate de către o femeie. Aleasă Primarul General al Capitalei și care spune că are soluțiile și leacul pentru cancerul din taximetrie.
Doctori la Primăria Capitalei am mai avut.
Care au încercat să găsească soluțiile pentru problemele noastre așa cum s-au priceput. Dar soluțiile au fost diluate ani de zile printre sinonimele de mai sus și nu au reușit să vindece taximetria de boală. Iar taximetriștii se uită acum – risipiți și împărțiți – cu incertitudine înspre Primăria Capitalei, așteptând leacurile și soluțiile promise.
Până la urmă, fiecare își alege doctorul sau primarul. Și primește – conform axiomei, ceea ce merită, dar și rețetele soluțiilor primarului sau ale doctorului ales.
Iar cine va reuși să vindece taximetria va deveni erou sau eroină, mai ales în București.
Așadar, Doamnă Primar(ă) General, fiți eroina și doctorița noastră. Cetățenii v-au ales – probabil și taximetriștii, fie ei cei înfricoșați sau cei risipiți, cu speranța că vor primi tratamentul corect și soluția la problemele lor. Găsiți-ne tratamentul corect, pentru că avem mare nevoie.
Pentru că în istorie au încercat și alții să ne vindece, dar soluțiile au fost diluate de sinonimele și axiomele pe care le-am regăsit în discursurile din campanie ale fiecăruia dintre candidați.
Sperăm să nu confirmați sinonimele și axiomele descrise și să nu ne îmbolnăviți mai rău decât suntem deja…
Distribuie articolul prin: