ASF ITI SPUNE CE FEL DE SOFER ESTI

Ai avut un accident. Poate două sau mai multe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară îți pune acum la dispoziţie un formular în care poți verifica încadrarea în clasa bonus-malus  a autovehiculului asigurat. 

Căutarea se poate face simultan pentru maximum cinci vehicule, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului (seria de şasiu). „Consider că aplicaţia pe care am lansat-o va fi foarte utilă consumatorilor, pentru că sistemul bonus-malus are un rol esențial în determinarea tarifului poliţelor auto obligatorii”, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF.

Conform noii legislaţii din domeniul asigurărilor, în situaţia în care un asigurat persoană fizică deţine mai multe vehicule, acesta beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului pentru toate vehiculele, respectiv cea mai favorabilă asiguratului. În cazul persoanelor juridice, sistemul bonus-malus se aplică pentru fiecare vehicul în parte.

Pentru a verifica clasa de bonus-malus în care vă încadrați și cât ar trebui să plătiți pentru a vă asigura autoturismul prin polița RCA, accesați link aici.