TAXI NORD, BOICOT LA AEROPORTUL OTOPENI

Taxi Nord își exprimă susținerea față de taximetriștii care protestează de câteva zile pe străzile Bucureștiului împotriva aplicațiilor de ride-sharing și solicită, printr-un document făcut public astăzi, ca dispeceratele din București să se implice și să ia măsuri similare, ca un prim pas în demersurile care urmează să fie făcute de către taximetriștii protestatari în perioada imediat următoare.

În document, Taxi Nord anunță reducerea la jumătate în luna decembrie a taxei de dispecerizare pentru taximetriștii colaboratori, iar în data de 04 decembrie, zi în care taxiurile inscripționate cu sigla Taxi Nord nu vor onora nicio comandă la aeroportul Otopeni, șoferii angajați vor fi scutiți de plan sau de plata obligațiilor față de firmă.

„Pentru susținerea poziției anti ride-sharing exprimată de numărul din ce în ce mai mare de colegii care participă zilnic la protestele organizate exclusiv de taximetriști, dispeceratul Nord Taxi a decis ca luni, prin angajații și colaboratorii săi, nu va efectua niciun fel de transfer la și de la Aeroportul Otopeni, cu excepția contractelor reprezentate de transferurile pentru companiile cu care avem contract.

Aceste excepții vor fi gestionate și monitorizate exclusiv de către dispecerat, și niciun taxi cu sigla Nord nu va staționa sau răspunde la comenzile de pe pictograma Taxi Nord prin aplicația proprie sau pe pictograma Taxi Nord din aplicația Clever Taxi din incinta Aeroportului Otopeni.

Pentru ziua de 04 Decembrie 2017 nu există plan, iar taxa de dispecerizare în luna decembrie 2017 pentru colaboratorii Taxi Nord se reduce la jumătate.

În speranța că inițiativa noastră va fi îmbrățișată de cât mai multe dispecerate care operează la Aeroportul Otopeni, solicităm și sprijinul acestora”, spun cei de la Taxi Nord în document.

Aceste reduceri și scutiri sunt acordate pentru a compensa eventualele pierderi cauzate de această decizie fără precedent în taximetrie, ca răspuns la amploarea pe care a luat-o pirateria și transportul neautorizat efectuat prin aplicațiile de ride-sharing.

Se estimează ca, prin aceste metode, algoritmii de tarif ale aplicațiilor care intermediază aceste transporturi neautorizate să urce, astfel încât să se demonstreze autorităților caracterul nelegal și în afara legislației fiscale privind transporturile în regim de taxi și de închiriere.

Distribuie articolul prin: