Comunicat de presă al Direcției Rutiere a Poliției Române.
Poliția Română acționează permanent pentru desfășurarea în mod legal a transportului rutier de persoane.
„În urma unei acțiuni desfășurate la nivel național, polițiștii rutieri au aplicat 930 de sancțiuni contravenționale, au depistat 194 de persoane care efectuau transport ilegal de persoane, contra cost, iar în 81 de situații în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, au dispus și imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor și a plăcuțelor de înmatriculare.”
În perioada 2-3 octombrie a.c., Direcția Rutieră a Poliției Române a coordonat o acțiune, în toate municipiile și orașele din țară, pentru depistarea și sancționarea celor care efectuează transport rutier ilegal de persoane, contra cost.
La acțiune au participat 1.116 polițiști rutieri și 80 de reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în domeniu și au fost verificate 5.818 autovehicule, fiind aplicate 930 de sancțiuni contravenționale.
Din totalul sancțiunilor, 138 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 754 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 38 pentru abateri prevăzute și sancționate de alte acte normative.
Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au retras 130 de certificate de înmatriculare.
Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au identificat 194 de conducători de autoturisme ce efectuau în mod ilegal transport de persoane, contra cost.
În 81 de situații în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și conducătorii acestora au fost sancționați contravențional.
Cei 113 conducători auto care au fost depistați pentru prima dată efectuând în mod ilegal transport de persoane contra cost, au fost informați cu privire la faptul că au fost luați în evidențele poliției, iar în situația în care vor mai fi depistați în trafic efectuând acest gen de transport, vor fi sancționați contravențional și se va dispune suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului. (www.agerpres.ro)
Reamintim și noi răspunsul Brigăzii Rutiere prin care se arată că, indiferent cu ce aplicație și sub ce formă se efectuează transport de persoane – contracost, cu plata cash sau on-line, aveți nevoie de autorizații de transport în regim de taxi sau de închiriere VALABILE.
Distribuie articolul prin: