TRANSPORT ALTERNATIV: UBER SI BOLT S-AU AUTORIZAT IN ROMANIA

„Astazi, 16.10.2019, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a eliberat avizul tehnic pentru doi dintre operatorii platformelor digitale de transport alternativ cu autoturism si conducator auto intr-un termen mult mai rapid decat termenul limita prevazut de lege, astfel incat administratia publica sa contribuie in mod eficient la cresterea nivelului de mobilitate conectata si competitiva in beneficiul cetatenilor si economiei”, anunta pe pagina personala de Facebook ministrul interimar Alexandru Petrescu.

Anuntul vine in contextul in care, pana la data de 01 noiembrie, toate platformele care intermediaza comenzi pentru transportul alternativ ar fi trebuit sa obtina un aviz tehnic prin care sa isi autorizeze activitatea in Romania. Avizul tehnic este necesar in conditiile in care, conform OG 49/2019, toti transportatorii autorizati pentru transportul in sistem alternativ trebuie sa incheie un contract de afiliere cu o asemenea platforma avizata tehnic, in vederea obtinerii ecusoanelor aferente acestui tip de transport. Conform OG 49/2019, incepand cu data de 01 noiembrie, lipsa acestor ecusoane poate duce la sanctiuni de pana la 5000 de lei aplicabile soferilor si transportatorilor autorizati.

„Operatorii vor face anunțul. Mulțumesc!”, mai precizeaza ministrul Petrescu, insa surse din piata spun ca cele doua platforme care au obtinut acest aviz tehnic sunt Uber si Bolt.