UBER, FARA LICENTA DE FUNCTIONARE IN LONDRA

Uber nu va primi o nouă licență pentru autorizare, au declarat reprezentantii Autoritatii pentru Transport din Londra (TFL).

TFL a ajuns la concluzia că modalitatea de plată prin aplicatie nu este potrivită și adecvată pentru a deține o licență privată de operator de închiriere.

Abordarea și comportamentul lui Uber au demonstrat o lipsă de responsabilitate corporatistă, care ar putea avea implicații potențiale asupra siguranței și securității publice, au mai declarat reprezentantii TFL.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat intr-un interviu pentru BBC:

„Susțin pe deplin decizia TFL – ar fi greșit dacă TFL va continua să acorde licențierea Uber dacă acest lucru ar putea fi o amenințare pentru siguranța și securitatea cetățenilor.”

Intr-o petitie on-line, la doar 24 de ore de la anunt si intr-o mobilizare fara precedent, nu mai putin de 450 000 de persoane si-au manifestat dezacordul cu privire la decizia Autoritatii de Transport din Londra de a nu reinnoi licenta de operare a Uber.

Strategia Uber de a mobiliza opinia publica impotriva autoritatilor care au incercat sa interzica aplicatia a functionat in multe orase din lume, iar acum si Londra, capitala unde nu mai putin de 40 000 de persoane sunt amenintate sa ramana fara locuri de munca, este in situatia de a se confrunta cu proteste de strada sau petitii on-line.

Uber are la dispozitie 21 de zile in care sa conteste decizia TFL, timp in care va continua sa opereze, chiar daca oficial nu va primi o noua licenta de functionare.

Tehnic vorbind, avand in vedere legislatia si reglementarile in vigoare la Londra, Uber poate sa isi continue activitatea cel putin doi ani, insa nu va mai putea face recrutari sau angajari. Pe surse, se vorbeste ca motivul real al acestei decizii fara precedent a TFL ar fi redeventa pe care Autoritatea de Transport din Londra a cerut-o Uber pentru reinnoirea licentei: 4 milioane de lire sterline.