Taximetristii cu autorizatie din Ilfov riscă închisoarea dacă conduc un taxi colantat galben în municipiul Bucuresti

Taximetristii cu autorizatie din Ilfov riscă închisoarea dacă conduc un taxi colantat galben în municipiul Bucuresti!

Hotărarea Consiliului Local al Primăriei Capitalei 178/2008 are în cuprinsul ei, la articolul 27 aliniatul 2, o prevedere care, cel putin până acum, a “scăpat” organelor de control abilitate să supravegheze buna desfăsurare a activitătii de taximetrie în Municipiul Bucuresti. De fapt, este unica cerere pe care taximetristii din Bucuresti o au în demersul – protest, pe care intentionează să îl aibă în următoarele zile în fata Directiei Generale de Politie Locală a Municipiului Bucuresti si la Brigada de Politie Rutieră.

Reglementarea respectivă în desfăsurarea activitătii de taximetrie în Municipiul Bucuresti – cuprinsă în Regulamentul Serviciului 178/2008 la articolul 27 aliniatul 2 – este în conformitate cu prevederile Legii nr.11/1991 privind combaterea concurentei neloiale si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă de la 2.500 la 5.000 de lei.
Draftul de document pe care taximetristii intentionează să îl depună pentru autorizarea protestului de luna viitoare cuprinde o unică cerere: aplicarea sanctiunilor în conformitate cu acest articol 27 de către Politia Locală si Politia Rutieră.

Din cuprinsul documentului:
“În conformitate cu prevederile Legii 60/1991 republicată, organizatiile prezentate în antet vor organiza desfăsurarea unei adunări publice în cadrul căreia vom solicita Directorului General al DGPLCMB dispunerea imediată a actiunilor de verificare, identificare si sanctionare a executantilor serviciului de transport în regim de taxi pe raza Municipiului Bucuresti cu încălcarea prevederilor Art 27 (2) al regulamentului serviciului aprobat prin H.C.G.M.B. nr 178/2008, respectiv sub culoarea galbenă stabilită de Consiliul General pentru taxiurile bucurestene la Art 12 în cuprinsul aceluiasi regulament.”

“Pe parcursul desfăsurării adunării publice, vom înregistra o ultimă PETITIE cu termen cert de solutionare pe adresa Registratura D.G.P.L.C.M.B. iar în paralel la registratura B.P.R. – Bucuresti, locatie unde se va deplasa o delegatie compusă din doi oameni.” se arată în intentia de autorizare a protestului.

De remarcat si faptul că, din unele informatii pe surse, organizatiile profesionale au cerut organelor de control abilitate – o solicitare din care sa reiasă câte si ce amenzi au fost date taximetristilor autorizati pe Ilfov, în conditiile în care autoritătile au aplicat sanctiuni cu privire la încălcarea prevederilor Legii 38/2003 sau abateri de la legislatia rutieră, dar nu au aplicat si prevederile legale cu privire la acest articol 27.

Vedeti draftul documentului de intentie aici

 

10407651_373324862831206_2881305270370011193_n