TAXIMETRISTII AU PROTESTAT DIN NOU. CLAUDIU SAPUNAR – ANTTI: SPERAM SA FIE UN SEMNAL DE ALARMA CATRE DOMNII PARLAMENTARI

Terminate înainte ca participanții să realizeze că au trecut cele câteva ore aprobate de către autorități, cei aproape 600 de taximetriști au părăsit locul din Parcul Izvor devenit tradițional pentru asemenea manifestări cu sentimente amestecate.

De unde se pare că cei care mai organizează asemenea acțiuni vor trebui să angajeze cel puțin un specialist în economie pentru a începe să contabilizeze aceste adunări, mitinguri sau proteste în care nu se întâmplă nimic.

 

Bombe atomice, birurile plătite către Înalta Poartă în istorie, acuzații grave la adresa autorităților, povești despre reprezentativitate și invitații la “înmatriculare” într-o asociație sau alta care să le reprezinte interesele pierdute pe sub birouri sau mesele cârciumilor, mai toate au fost spuse de pe platforma camionetei împrumutată de la dispeceratul “Speed Taxi” și a instalației de sonorizare care probabil nu a reușit sa îngrijoreze urechile aflate dincolo de termopanele din Palatul Parlamentului.

Nebăgati în seamă decât de forțele de ordine și televiziuni în căutare de monden dar probabil pomeniți de către șoferii care nu au știut de blocarea unei benzi de circulație din jurul Palatului Parlamentului, participanții si-au strigat lozinci unul altuia, au mai socializat, au mai udat cu lacrimi de crocodil umărul celui de lânga el și au încercat să identifice vinovații, deplângând starea de lucruri din taximetrie.

Așa cum a fost inițiată – ca adunare publică de protest – acțiunea taximetriștilor care s-a dorit a fi cea mai mare din istoria taximetriei și-a păstrat caracterul de adunare publică de la început și până la sfârșit și…atât.  

Și precum în Amintirile din copilărie:“Dar bun pocinog a mai fost ş-aista, zicem noi, oprindu-ne în răscrucile drumului din mijlocul satului, aproape de biserică. Încă una-două de aiestea, şi ne scot oamenii din sat afară ca pe nişte lăieşi. Mai bine să mergem la culcare. Şi după ce ne arvonim noi şi pe la anul, cu jurământ, să umblăm tot împreună, ne-am despărţit unul de altul, răbegiţi de frig şi hămesiţi de foame, şi hai fiecare pe la casa cui ne are, că mai bine-i pare. Şi iaca aşa ne-a fost umblarea cu plugul în anul acela”… de unde rezultă că marele nostru Ion Creangă a fost mai tare în previziuni ca Nostradamus și a prevestit aproape exact starea psihică și fizică în care se aflau taximetriștii participanți la momentul în care s-a anunțat încheierea acestei acțiuni.

Claudiu Săpunar: „Sperăm să fie un semnal de alarmă către domnii parlamentari. Dacă nu se-ntâmplă asta, va urma un miting ceva mai mare, sau mult mai mare, cu reprezentanti din țară, la Guvern. Vom trage un semnal de alarmă și acolo, poate ne vor urni domnii guvernanți” a declarat președintele Asociatiei Nationale a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți.