TATAL PRESEDINTELUI SINDICATULUI NATIONAL AL TAXIMETRISTILOR A FOST AGRESAT IN TRAFIC

"Croncănitoarea grasă stă în mijlocul drumului și nu-l lasă pe bătrânelul taximetrist să treacă"

Incidentul s-a petrecut la capătul stației de tramvai 32, în Piata Unirii, și a fost filmat de către un cunoscut ziarist și blogger, Narcis Voica.

Nea Marin – așa cum îl știm cu toții, încerca să intre pe breteluța de acces către Bulevardul Regina Maria cu clienta în mașină, iar acea breteluță de acces era blocată de un taximetrist de la Pelicanul Taxi, așa cum vedeți și în filmulețul de pe blogul personal postat de domnul Voica, care la rândul său a fost agresat verbal de acest „haiduc” al taximetriei din București.

20 septembrie, ora 10.19 – Piața Unirii

„Croncănitoarea grasă stă în mijlocul drumului și nu-l lasă pe bătrânelul taximetrist să treacă.

E pe interzis, da’ n-are nimic, fiindcă personajul colorat cu burta de lăuză e de la TAXI PELICANUL.(B-49-UOD). Bătrânul cere ajutorul unor milițieni comunitari (avem și câini comunitari, dar ăia, spre deosebire de idioții comunitari, ăia sunt eutanasiați). Pleacă, fiindca nu e de competența lor. „E de Rutieră”, spun, la unison. Da’ nici nu sună la Rutieră.
Mă bag în seamă și întreb cioara dacă el/ea are voie pe interzis. Taximetriștii rad, că așa e în centrul unei capitale „europene”. E pe bază de smardoială, milițienii plimbă pulanele, să nu se plictisească (pulanele).

Subalternul regelui Cioabă vine să-mi arate cum se face la el la țară, la TAXI PELICANUL. Adică să dea o scatoalcă la ureche (pentru de dimineață, pe stomacul gol). Nu înainte de a-și arăta puțulica.

Da, puțulica! E drept, a fost frig azi dimineață și probabil făcuse și un duș rece (deși, dush-cioară..cam redundant)..

Vine, dă să dea cu vastul din fundul curții, da’ se răzgândește când bag mâna în borsetă (nu aveam decât un pix metalic, pe care voiam să i-l bag fix în tâmplă, că doar nu e arma albă).
„Știi ca n-ai voie să faci poze?” (știe legea, e doxă! Cred ca a învățat-o la facultatea Rahova).
Se sucește și, de nervi, îi arde o palmă bătrânelului.
Ăla înjură nasol, de mama ciorii.
„Aaa, înjuri de mama, băgami-aș p@#a-n mă-ta!” (da, frate, i-a zis cu cratimă!).
Și îi arde un pumn de a văzut pensionarul stele verzi.

Între timp, milițienii plimbă pulanele.

Să trăiți, dom’ Piedone! Și să vă trăiască restaurantele Jour Fixe, acolo unde se grăbesc ăia de la Poliția Comunitară cu mașinile de serviciu și trec pe roșu, în timp ce tramvaiele sunt cu ușile deschise și coboară fraierii care v-au votat. (Eu nu)

Și apropos de asta, urmează un filmuleț cu un șef de la Poliția Comunitară care face fix ce am descris mai sus. Se pișă pe pietonii care coboară din tramvaie și îî lovește cu oglinda din stânga pe unii care coborau din mijlocul de transport în comun.

Sun la TAXI PELICANUL, să le povestesc de isprăvile pelicanului obosit (că și-a arătat puțulica, că a vrut să dea perversa ca pe Tg. Ocna (ăla cu Tg. Ocna, măcar știa câte secunde are ora), că m-a amenințat și că l-a pocnit pe bietul bătrânel.
Șefa de tură a explicat că se vor lua măsuri (pt. puțulică trebuie micrometrul, la măsuri) și că respectivul nu reprezintă instituția=))))) da, sigur! restu’ sunt academicieni:))))

Hai pa!
Și să-i salut oral pe Piedone, Poliția Română (care îi lasă pe idioții aia să stea la furat pe interzis), Poliția Comunitară Sector 4, Pelicanul-bătăuș-cu-puța-mică (e un nume indian, e de culoare) și pe toți taximetriștii care o ard aiurea la Unirii.

PS: Mă întreb, bătrânelul bătut n-are și el un copil? Să iasă cu minus zece grenade din țigănie, vorba Paraziților?!”

Completăm și noi comentariul dumneavoastră, domnule Voica și vă răspundem la întrebarea pusă : „bătrânelul bătut nu are și el un copil?”

Noi vă spunem așa: nea Marin este fondatorul Sindicatului Național al Taximetriștilor din România, taximetrist încă de pe vremea când majoritatea dintre noi ne dădeam cu cercul, iar copilul de care întrebați dumneavoastră există, se numește Gabriel Stăvilaru și este președintele acestui Sindicat.

Și nu, domnule Voica, acest copil nu va intra cu zece grenade în țigănie, vorba celor de la „Parazitii”, dar va dinamita modul în care cel care va deveni sau va dori să profeseze această meserie, va trebui să știe de ce o face, și nu pentru a împărți pumni în trafic.

Este de datoria acestui copil să schimbe modul de obținere a atestatelor de taxi, care acum se pot obține în 2 zile (vedeți aici), să schimbe valabilitatea de vizare a acestor atestate și să susțină Autoritățile Locale în implementarea „Cazierului de Conduită Profesională”, cât mai urgent.

În acest moment, oricine poate deveni șofer de taxi nestingherit, „taximetrist” care va pune „clientul” în pericol, dar și pe ceilalți participanți la trafic sau colegi.

Oricâte amendamente sau sintagme vor fi introduse în noua lege, despre pregătirea profesională și menținerea în activitate a taximetriștilor – atât de necesară – nimeni nu vorbeste, de parcă acești clienți merg cu autorizațiile  taxi, cu dispeceratele de taxi sau cu asociațiile și patronatele… și nu cu taximetriștii, adică cu cei care presteaza efectiv această activitate!

Până la găsirea unor soluții, vom continua să ne dăm pumni și palme în intersecții, capete în gură pe la semafoare, sau vom continua să ne drogăm, să circulam fără permis, să sechestrăm soții de ambasadori sau să cerem cât vrem pe o cursa cu taxiul.

Totusi, noi vă felicităm pentru spiritul și atitudinea dumneavoastră civică!