STIM CE A DECLANSAT RAZBOIUL IN TAXIMETRIA DIN BUCURESTI! MAESTRUL IOSEFINI!

Scandalul în taximetria din Bucuresti continuă.

Cauza scandalului: un comunicat trimis de către  APTTI si ADTI revistei ZIUACARGO, în care cele două asociatii reclamă la Parlament faptul că din legea taximetriei au dispărut amendamentele convenite la Comisia de Industrii si Servicii.

Pe langă acestea, cele doua asociatii mai reclamă două lucruri, dintre care unul foarte important:

1. Se legiferează ,,Prostituţia Autorizaţiilor Taxi”, mai exact deţinătorii autorizaţiilor vor putea închiria, concesiona, împrumuta autorizaţiile – şi asta legal, în timp ce sute, mii de transportatori oneşti din toată ţara (nu transportatori doar pe hârtie) nu au acces la aceste autorizaţii taxi, ele fiind limitate de peste 10 ani.

2. Se încalcă în mod abuziv Legea administraţiei publice locale, mai exact Primăria Municipiului Bucureşti devine organ de supervizare şi control al documentelor emise de către administraţiile publice locale din judeţul Ilfov, deci va decide cine intră sau nu în Bucureşti, cu toate că, practic, toţi transportatorii autorizaţi în judeţul Ilfov îndeplinesc aceleaşi condiţii, neputând fi discriminaţi unii faţă de ceilalţi.

Adică in punctul 2, cele două asociatii contestă Autoritatea PMB de control asupra taximetristilor din Ilfov. Iar asta se pare ca a declansat furia celor din Primăria Capitalei. Cu alte cuvinte, „bine mă, eu vă tolerez aici si voi mă contestati în puterea mea de autoritate si tocmai unde? In Parlament ?

Interesant să vedem cine va câstiga această dispută, deoarece în acelasi comunicat APTTI si ADTI mai spun:

„Ca urmare a celor prezentate, solicităm tuturor deputaţilor prezenţi în camera Deputaţilor, mai ales cei de Ilfov, să ia atitudine şi să aducă amendamente în Plenul Parlamentului,pentru modificarea acestor 2 paragrafe din lege.”

Este de notorietate ca taximetristii din Ilfov au sprijin puternic în parlament, dacă urmărim declaratiile date în timp date:

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat marți, că actualul proiect de modificare a legii taximetriei, dacă va fi votat în forma actuală, va crea antecedente periculoase privind relațiile dintre București și Ilfov și îi va transforma pe taximetriştii ilfoveni în viitori chiriaşi ai deţinătorilor de autorizaţii taxi din Capitală.”

”Printr-o astfel de lege nu s-ar face altceva decât să se creeze precedente periculoase în ceea ce priveşte relaţiile dintre Bucureşti şi Ilfov, unităţi administrativ teritoriale care, oricum, mai devreme sau mai târziu, vor forma o zonă metropolitană. Legea taximetriei nu ar trebui, în opinia mea, să creeze un monopol local ci ar trebui să creeze mecanismele liberalizării, în condiţiile legii, serviciului de taximetrie prin care avantajat nu va fi decât consumatorul, cetăţeanul”, a afirmat Florentin Pandele, într-o declaraţie remisă Agerpress. (sursa: DC  News),a sefului departamentului transporturi din PSD:

„Cazierul de conduita profesionala, o adaugare la legea existenta, este de fapt o inlocuire a fostelor ,,recomandari’’ scoase din legea265/2007, prin care toti soferii sunt obligati sa prezinte  la angajare, angajatorului, cazierul de conduita profesionala, cazier eliberat de catre Asociatiile Profesionale Reprezentative la nivel national, conform legii taximetriei si nu conform celorlalte legi ce definesc reprezentativitatea.  In acest caz vorbim de doar doua asociatii,  partenere in acest scop si de data aceasta, si anume Camera Taximetristilor si A.N.P.O.R.T.

Transportul in regim de taxi in zona Bucuresti – Ilfov, se doreste a fi modificat prin eliminarea posibilitatii Transportatorilor Autorizati in judetul Ilfov de a opera in Bucuresti,  aceasta modificare lasand pe drumuri aproximativ 2000 de familii ce isi asigura traiul de zi cu zi din aceasta activitate, cu toate ca legea 168/2010 le da dreptul de a opera in Bucuresti. Marti, 3.04.2012, intra in plenul Camerei Deputatilor aceste modificari la legea taximetriei. In acest sens,  Departamentul de Transporturi din cadrul PSD cere retragerea legii de la dezbatere, nefiind de acord cu acest monopol C.O.T.A.R. si a conditiilor partinitoare pentru unii, propuse in comisia de specialitate. Noi consideram ca aceasta activitate trebuie liberalizata si avizata, respectiv controlata de autoritatile locale de pe raza carora firmele de taxi isi desfasoara activitatea. (sursa: site PSD)”, cât si a premierului Victor Ponta, care a declarat că atâta timp cat e vorba despre locuri de muncă, nu va sustine  un asemenea proiect.

Spectaculos este si faptul că pe drumul dintre locuinta sa si parlament, maestrul magician Iosefini a făcut ca pe străzile din Bucuresti să cam dispară, pe lângă amendamentele de la comisie si autoturismele taximetristilor din Ilfov, comenzile dispeceratelor de taxi din Bucuresti crescând cu peste 20%.

Ce inseamnă magia!!!

VĂ RUGĂM, domnule Iosefini, dati-ne amendamentele inapoi!!!