ROMANIA LIBERA: TOTUL DESPRE MAFIA TAXIURILOR

Mafia galbenă este protejată la cel mai înalt nivel de politicieni, polițiști, angajați ai Primăriei, Fiscului și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Evaziunea fiscală este aproximată la 500 de milioane de lei doar în București. Pe străzile Capitalei se învârt zilnic circa 15 000 de taximetriști. Fiecare lucrează în medie 12 ore pe zi, iar la sfârșit de program este obligat să predea firmei la care lucrează un „plan” de aproximativ 100 de lei pe zi. Restul încasărilor rămân la taximetrist, dar șoferul este obligat să alimenteze mașina cu carburant din banii lui, bonurile fiscale trebuie să le predea firmei la care lucrează, iar firma bagă bonurile în contabilitate pentru a i se deduce din plata taxelor și impozitelor. La sfârșit de lună șoferul nu încasează niciun ban în acte”.

O investigație de Petru Zoltan, începută în urmă cu mai bine de patru luni. Patru articole dedicate, patru subiecte, și mecanismele reale în care sunt descrise realitățile noastre zilnice. Începând de astăzi, în România Liberă.

www.romanialibera.ro