LEGEA TAXIMETRIEI, DIN NOU AMANATA.

Aflata pe masa parlamentarilor pentru votul final, Legea taximetriei mai asteapta pentru adoptare. Intruniti in plen, parlamentarii au adoptat modificarile la  Legea Electorala pentru votul uninominal, fapt care a atras discutii si dezbateri aprinse, celelalte legi cu propunere de adoptare sau cu propunere pentru votul final trebuind sa mai astepte pana la adoptare. Intr-un mesaj care circula pe telefoanele mobile ale taximetristilor din Bucuresti se spune ca Legea taximetriei va intra din nou pe ordinea de zi a plenului parlamentului pe data 29 mai.

Alte modificari la Legea taximetriei:

Efectuarea de transport public in regim de taxi pe raza altei localitati decat cea de autorizare se sanctioneaza cu amenda, reţinerea certificatul de înmatriculare şi numerele de circulaţie ale autovehiculului, în vederea suspendării dreptului de utilizare al acestuia pentru o perioadă de 6 luni de la data reţinerii.

Emiterea de noi autorizatii taxi de catre localitatea de autorizare fara a se respecta principiul de 4/1000 de locuitori cu domiciliu stabil sau viza de resedinta vor fi nule de drept.

Un autoturism taxi nu poate fi deservit decat de un singur dispecerat si va putea avea in dotare o singura statie radio.

Se legalizeaza inchirierea autorizatiilor taxi. Un transportator autorizat, persoană juridică, poate utiliza, pentru transportul de persoane în regim de taxi doar conducători auto atestaţi profesional şi numai în una din următoarele situaţii:
a) pe bază de contract de muncă în calitate de salariaţi;
b) pe bază de contract prestări de servicii sau pe bază de contract de asociere în participaţiune legalizat, în calitate de persoană fizică autorizată, înregistrată la registrul comerţului pentru desfăşurarea activităţii de conducător auto, din care să rezulte şi că cel puţin una din părţi are fiscalizată casa de marcat în condiţiile legii.

Tariful de pornire va fi dublul tarifului pe km, pentru acoperirea costurilor pe distanţe foarte mici.

UPDATE:  24.05.2012

Avand in vedere ca parlamentarii vor fi liberi saptamana viitoare de sarbatoarea Rusaliilor, este putin probabil ca acestia sa se intruneasca in plen sau sa mai indeplineasca cvorumul necesar adoptarii amendamentalor la Legea Taximetriei mai devreme de 3 saptamani.