HEI UBER…WE HAVE A PROBLEM!

Că nici ei nu știu pe unde să mai scoată „cămeșa”, înțelegem.

Că nici noi nu mai avem „cămeșă”, este o realitate, dar ne asumăm.

Dar când vii în această activitate fără să investești un șurub, fără să strângi o piuliță și fără să îți pese în primul rând de șofer, căruia cu mânie parteneră îi halești 25% din încasări, și când dai posibilitatea ca golăniile din taximetrie să se transfere în „platforma” ta, atunci nu trebuie decât să primești ceea ce meriți. Și vei primi, suntem siguri, dragă platformă.

Nici vameșii din istoria biblică nu cereau atât cât spoliezi tu pe acești parteneri, vameșii ăia era cu bun simț și își luau 10 la sută, dragă platformă… Ce faci, ne scuzi că întrebăm, dragă platformă, cu atâtea miliarde? Mănânci cu câte guri?

Ai fi putut să fii alternativa noastră la sclavia din taximetrie, alternativa care ar fi obligat patronii și autoritățile să mai slăbească din șurubul abuzurilor și al golăniilor.

Dar nu…tu le-ai transferat și acolo, la tine în platformă: și la tine este plan, sclavie, contracte de muncă strâmbe, optimizare fiscală și bineînțeles, lătrai…

După ce am văzut asta, ne dăm seama că nu ne dai nicio șansă: vrei tot, și probabil că o să primești ce trebuie.

Așa cum, în istoria românului, cei care au venit și au plecat, au vrut tot. Și au luat tot.

De fapt, ne-au lăsat câte ceva: de la fanarioți sau turci încoace, ne-au rămas cuvinte.

Bacșiș, robie, bir, peșcheș, ciubuc, complot, jaf, lefegiu, lingușeală, trândăvie, cămătărie, mojicie, calicie, samavolnicie, politichie, tâlhărie, viclenie, pricopsire, lichea, cârdășie, sunt cuvinte care, lexical vorbind, nu sunt originare și nu au rădăcini în lingvistica dacică a poporului român.

Sunt cuvinte împrumutate de la cei care au trecut peste această țară, au jefuit-o și au plecat. Și tu ne-ai adus un cuvânt nou, pe care îl repeți obsesiv, jignind inteligența nativă a poporului ăstuia: ride-sharing.

De fapt, prosteală și prăduială. Pe față.

Da’ măcar, să simti și tu lexicul acestor cuvinte, pe bune, cât ai dat la Ziarul Financiar să facă interviul, adică câte din cuvintele de mai sus le simți zi de zi, așa cum le simțim noi din istorie?!

Măcar, până la reglementare, ar fi trebuit să stai deoparte și, din bun simt, să taci, dragă platformă-pirat.

Să fiți discreți, știind că aveți o problemă, ca în celebra frază: Houston, we have a problem!

Dar nu ați făcut-o, și probabil nici nu o veți face, că simțiți cum se strânge lațul.

Notă: am văzut că v-ați activat lătrăii…sunt cei care au distrus taximetria mai demult, și probabil vă vor distruge și pe voi, sperăm.

Dragi șoferi parteneri, aveti grijă că ăștia vă lasă și fără puținul pe care îl mai aveți.

Raspuns uber 000

Raspuns001