GERMANIA: UBER BLACK INCALCA LEGILE CONCURENTEI

Germania vrea să interzică și UberBlack, pe motiv că încalcă legislația locală din domeniul concurenței.

Curtea Supremă din Germania a decis joi că serviciul Uber Black încalcă legile privind concurența, însă a trimis cauza la Curtea Europeană de Justiție pentru a decide dacă opiniile sale sunt conforme cu legislația Uniunii Europene. Se dorește clarificări din partea instanței europene superioare înainte de a emite o hotărâre definitivă, scrie Reuters aici.

Din 2015, aplicația Uber este disponibilă doar în anumite orașe din Germania, iar serviciile sunt furnizate în această țară doar de șoferi profesioniști, prin intermediul Uber Black. Serviciul obișnuit Uber care oferă mașini standard conduse de șoferii independenți a fost deja suspendat în Germania, prin hotărâri judecătorești definitive ale instanțelor.

O purtătoare de cuvânt a Uber a declarat că decizia nu va afecta Uber, deoarece a schimbat deja modul în care operează. Uber Black este încă prezent în München, dar s-a organizat diferit. „Prin urmare, cazul nu ne afectează produsul actual, ci este vorba despre un mod de lucru pe care l-am aplicat în trecut”, a spus purtătorul de cuvânt.

Citeste si:

UBB Cluj parteneriat cu UBER. Vezi ce avantaje vor avea studenții și profesorii:

Săptămâna trecută, avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar, a declarat că Uber este o companie de transport și nu o platformă digitală, astfel că statele europene pot cere companiei să obțină autorizațiile necesare în vederea funcționării.