GABRIELA FIREA: ACORDAM SPRIJIN FINANCIAR TUTUROR TAXIMETRISTILOR CARE DETIN AUTOTURISME POLUANTE. VIDEO

academiadetaxi
STAI CU NOI
Ultimele postari ale lui academiadetaxi (vezi toate)

„Începem ședința de astăzi a Consiliului General cu o scurtă informare privitoare la unul din cele mai importante proiecte care se află pe ordinea de zi de astăzi, și mă refer la cel care se înscrie în eforturile noastre de a lupta cu poluarea în Municipiul București. Așa după cum știți, capitala și alte orașe din țară au primit avertisment de infringement din partea celor de la Comisia Europeană, și nu doar de frica sumelor pe care ar urma să le plătim dacă se activează infringement-ul, ci pentru viața și sănătatea locuitorilor din Municipiul București și pentru turiștii care ne vizitează. Cred că trebuie să luăm în serios, așa cum am făcut-o în ultimii doi ani  – problema poluării, și să venim cu proiecte țintite și cu propuneri concrete”.

„Astăzi propun dezbaterii și aprobării în ședința Consiliului General, un proiect denumit “Rabla pentru taximetre”. Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro la cursul în lei, tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaștem faptul că, un cetățean care are un autoturism, face în medie 30 de kilometri pe zi, pe când un taximetrist poate să ajungă și la 150 de kilometri pe zi. Prin urmare, iată câtă poluare poate să aducă în oraș, un taximetrist care deține un autoturism poluant”.

„Din totalul de 10 055 de licențe pe care le are Municipiul București, 7500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase. Din aceste 7500 de taximetre, 5500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct, din 01 ianuarie 2020, acordarea a 3000 – pentru început, de eco-vouchere pentru taximetre în programul “Rabla-Taxi”, urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2500 de e-vouchere pentru taximetre”.

„Efortul – ați putea să spuneți că este mare, dar este mic comparativ cu ce se va întâmpla ca efecte pozitive în oraș. Repet, pentru sănătatea noastră, a copiilor noștri, mult mai importantă este prevenția decât tratarea unor boli care sunt provocate de poluare.”

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/470506126872595/