Dacă simțiți că nimeni nu face nimic pentru voi, înseamnă că e în regulă.

Dacă și voi vă simțiți păcăliți, trădați, înșelați sau manipulați, dacă și voi simțiți că ați fost abandonați de către autorități sau de către cei care ar fi putut să vă ajute să evoluați, înseamnă că e în regulă. Tot așa simt și eu.

Dacă și voi simțiți că nu mai există dreptate sau echitate în țara asta, că sunteți furați și mințiți continuu fără pic de rușine, dacă și voi simțiți că haiducia, șmecheria sau golănia sunt atribute ridicate la loc de cinste în meseria asta, este în regulă, pentru că și eu simt la fel.

Dacă și voi simțiți că mesajele naționale sau patriotice emise în spațiul public de către televiziuni sau politicieni nu mai pot intra în sufletul vostru și să vă facă să fiți mândri că suntem cu toții români, e în regulă. Tot așa simt și eu.

Dacă și voi simțiți lipsa colegilor care au plecat în bejanie cu traista în băț după o viață mai bună, dacă și voi simțiți de Ziua asta Națională că tot ce se întâmpla nu e în regulă, înseamnă că suntem cu toții normali și că rezolvarea problemelor noastre este la ei, însă simt și că fiecare din noi purtăm o vină.

Totuși, uitați de toate lucrurile sau stările de lucruri care nu sunt în regulă în țara asta măcar azi, de Ziua Națională, gândindu-vă la strămoșii noștri, care au crezut în ceea ce au făcut atunci.

Cinstiți cum se cuvine spiritul și credința care i-au făcut pe strămoși să creadă în astă Românie așa cum a fost, așa cum este și așa cum va fi.

Pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare din voi și pentru fiecare dintre ei.

Pentru că suntem normali, simțim la fel, așa cum simt și eu. Și dacă simțiți ce simt și eu, înseamnă că e în regulă. Adică mai avem o șansă.

La mulți ani, Românie dragă, și fiecăruia dintre voi!

Sursa aici