MANDRU CA SUNT TAXIMETRIST!

Am urmărit cu din ce în ce mai pierdut interes reportajele făcute pe tema: Taximetriştii fac prețuri în noaptea de Revelion

A fost o noapte ca-n poveşti… revelionul.

Evident, aşa cum mi-am propus, nu am timp de oameni urâți, prefer să trăiesc liniştit cu restul. Am urmărit cu din ce în ce mai pierdut interes reportajele făcute pe tema: Taximetriştii fac prețuri în noaptea de Revelion.

Ştire e mult spus, mai degrabă sunt „materiale” făcute să se vândă, să capteze audiență, indiferent de cât de tare se abate povestea de realitatea exactă, tocmai de-asta se prezintă „generalități”. Bun.

Sursa Stirile ProTv:  Cat a ajuns sa coste o cursa de 15 lei cu taxiul in noaptea de Revelion.

Spre dimineata, cand petrecerile s-au incheiat, taxiurile au fost vanate de mii de clienti. Insa cei mai multi au dat testul rabdarii, chiar la inceput de an. Noaptea de Revelion este cea mai profitabila pentru taximetristii care nu fac nicio cursa la tarif normal. Oriunde ai locui in Bucuresti, in noaptea de Revelion pretul unei curse rareori scade sub 100 de lei. De cele mai multe ori cer si o suta de lei pentru o distanta care ar costa de fapt, de zece ori mai putin. Iar explicatia taximetristilor e simpla. „D-voastra v-ati distrat, pe mine ma doare ficatul!” Dezamagiti de asteptare sau de pret, multi clienti au luat-o pe jos spre casa, sau cu RATB-ul ori metroul. 

”Dumneavoastră v-ați distrat, pe mine mă doare ficatul”.De când mă știu am fost pentru respectarea legislației. Când au apărut cei de la UBER, am spus că acolo unde instanțele de judecată au decis că sunt ilegali și că încalcă legea taximetriei, trebuie aplicată legea. Dar ce te faci când în noaptea de revelion taximetriștii nu se mișcă de pe loc pentru curse scurte sau solicitându-ți pe o cursă de 15 lei 100 de lei, fără să pornească aparatele de marcat?! Ce te faci când taximetristul conduce ca un pilot de formula 1? Ce te faci când dă manelele la maxim în boxe, cu țigara în colțul gurii? Nu generalizez, știu că printre taximetriști sunt și oameni de calitate, dar astfel de practici trebuie eliminate, iar astfel de colegi taximetriști excluși pe loc de către patronii firmelor de taximetrie. Nu vă mai mirați dragi taximetriști când oamenii aleg UBER, tramvaiul, metroul sau mersul pe jos. Unii dintre voi îi determină să facă asta. Sigur că mulți vor blama polițiștii că nu iau măsuri. Vă asigur că acțiuni de eliminare a unor astfel de practici există în permanență, dar ghiciți ce? Cine credeți că se simt revoltați când au loc astfel de acțiuni? Taximetriștii, evident! ”Hai bre șefule, numai pe noi te-ai găsit să ne controlezi, am copii acasă, să moară mama!” sursa Știrile ProTv

Posted by Politistii au umor on 1 Ianuarie 2017

 

Sursa Digi24: Camera ascunsă. Taxiurile, un lux în Capitală de Revelion

Ca idee, taximetriştii angajați au avut „liber” pe data de 1 ianuarie, unii mai au soții, copii, neamuri… cățel, pisică, vecini, au uneori şi prieteni, aşa că au ales să petreacă Revelionul ca şi voi, clienții. Vi se pare deplasat fiindcă voi vreți taxiuri? Mie deloc.

De fapt, realitatea este că în noaptea de revelion, un coleg, timp de 45 de minute s-a anunțat la comenzi pe aplicație, și a fost refuzat pentru că are afișat legal, pe ușile taxiului, un tarif cu 0,36 de bani în plus mai mult decât majoritatea.

screen-10-43-5604-01-2017

Posted by Gabriel Salceanu on 1 Ianuarie 2017

 
Tot ca idee, cei ce au ales să muncească „ca să facă” bani ştiu, aşa cum ştiți şi voi, că cei ce muncesc în asemenea situație sunt remunerați dublu. Noțiunea de salariu fiind ceva abstract în taximetrie, acel „dublu” în taximetrie se aplică în realitate prin impunerea unui alt preț decât cel afişat pe casa de marcat de către taximetrist. Aşa că dacă alegeți să înjurați taximetristul, vă văd ca şi când ați înjura câinele ciobănesc şi n-ați avea nicio treabă cu ciobanul care l-a asmuțit. Mno, câinii latră, caravana trece…

Sursa Politistii au umor: De când mă știu, am fost pentru respectarea legislației. Când au apărut cei de la UBER, am spus că acolo unde instanțele de judecată au decis că sunt ilegali și că încalcă legea taximetriei, trebuie aplicată legea. Dar ce te faci când în noaptea de revelion taximetriștii nu se mișcă de pe loc pentru curse scurte sau solicitându-ți pe o cursă de 15 lei 100 de lei, fără să pornească aparatele de marcat?! Ce te faci când taximetristul conduce ca un pilot de formula 1? Ce te faci când dă manelele la maxim în boxe, cu țigara în colțul gurii? Nu generalizez, știu că printre taximetriști sunt și oameni de calitate, dar astfel de practici trebuie eliminate, iar astfel de colegi taximetriști excluși pe loc de către patronii firmelor de taximetrie. Nu vă mai mirați dragi taximetriști când oamenii aleg UBER, tramvaiul, metroul sau mersul pe jos. Unii dintre voi îi determină să facă asta. Sigur că mulți vor blama polițiștii că nu iau măsuri. Vă asigur că acțiuni de eliminare a unor astfel de practici există în permanență, dar ghiciți ce? Cine credeți că se simt revoltați când au loc astfel de acțiuni? Taximetriștii, evident!

screen-10-43-1804-01-2017Tot ca idee, prietenii mei care activează cu prestanță, profesionalism şi eleganță, precum şi foarte deontologic la servicii legal paralele taximetriei, au acel frumos tarif dinamic, asta conferindu-le satisfacția financiară pentru care au ales să muncească. Foarte corect, au maimuță legală, băieți deştepți, tot respectul!

uber2uber1
Am ales să nu muncesc în noaptea dintre ani, tot ca idee, pentru că starea mea de spirit ar fi fost diametral opusă de cea a clienților… adică eu să muncesc şi voi să vă distrați şi pe tema asta?! Niciodată. Aştept să dați cu pietre!

nu-mai-e-mandru-ca-e-taximetrist

 
Distribuie articolul prin: