CE SE INTAMPLA ESTE HAIDUCIE LA DRUMUL MARE! TAXIMETRISTII IES IN STRADA.

„Este un protest al transportatorilor și de marfă și taxiuri, transport, în general, că discutăm de transport. O să fie cam 10.000 – 15.000 de mașini mâine (miercuri – n.r.), la mitingul din fața Guvernului. Nu credem că este normal ca după aproape 2 ani de zile de când facem toate demersurile necesare și aducem cât mai mulți bani la bugetul statului, să începem să închidem această competiție neloială, neautorizată, Guvernul României să nu poată să modifice un singur paragraf. Legiuitorul s-a gândit cum să îl sancționeze pe cel autorizat, pe cei neautorizați nu poate să îi sancționeze”, a declarat Ion Comuși, prim-vicepreședintele Cotar, pentru bizlawyer.ro

Comuși a precizat că în acesti doi ani s-au făcut adrese către autoritățile statului referitoare la aceia care efectueaza transport fără licență, însa autoritățile „nu au cum să le sancționeze”.

Nemulțumirile patronatelor și taximetriștilor Cotar sunt legate în special de activitatea companiilor Uber, Bla-Bla Car și altele din domeniu.

Într-un interviu pentru RFI, președintele Cotar Vasile Ștefănescu a declarat că dacă Guvernul nu va aduce modificările solicitate pe legislație, transportatorii vor preda toate autorizațiile.

“Toate acestea practică o activitate neautorizată, nelicențiată de transport persoane prin curse regulate sau în regim de taximetrie fără avea vreun sistem de licențiere. Ne referim în mod special la platforma Uber, Bla-Bla Car și altele, iar dacă într-adevăr, statul român, Guvernul României spune că aceste platforme acționează în mod legal, mai facem o încercare luna viitoare și vom veni tot transportul din toată țara la București. Dacă nici așa nu se poate și Guvernul spune că aceste platforme acționează legal, atunci vom preda și noi toate autorizațiile și licențele de traseu și facem același lucru. Înseamnă că așa se dorește: haiducie la drumul mare”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele Cotar.

Și cursele de pe traseele dintre București și Ilfov vor fi suspendate.

„În cazul în care transportatorii vor fi invitați la negocieri în prima zi de protest și se va ajunge la o convenție cu reprezentanții Guvernului, acțiunea nu se va prelungi”, se scrie într-un comunicat de presă al Cotar.

„În cele două zile de protest, 26 și 27 aprilie, transportatorii participanți la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienților noștri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, și bucureștenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constituția României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege”, se mai arată în document.

Între orele 05.00 si 07.00 taxiurile, autobuzele și autocarele vor avea patru puncte de adunare, iar la ora 07.00 se vor forma coloanele care vor pleca spre Piața Victoriei după cum urmează:

  1. La intrarea în București de pe Autostrada A1 în dreptul Liceului Industrial Auto nr.8, pe banda 1 de circulație și vor urma traseul: Iuliu Maniu, stânga pe șos. Virtuții, Podul Grant, Turda, Mareșal Averescu, Arcul de Triumf, dreapta pe șos. Kisselef.
  2. La intrarea în București de pe Autostrada A2 în dreptul Policolor, și vor urma traseul: B-dul Teodor Pallady, B-dul Camil Ressu, șos. Mihai Bravu, șos. Ștefan cel Mare, Calea Dorobanților, B-dul Prezan, Arcul de Triumf, stânga pe Kisselef.
  3. În zona Pod Colentina – Parcul Plumbuita, și vor urma traseul șos. Colentina, șos. Ștefan cel Mare, dreapta pe Calea Dorobanți, B-dul Prezan, Arcul de Trimf, șos. Kisselef.
  4. La intrarea în București de pe DN1 în zona Fântânii Miorița și vor urma traseul șos. Kisselef, Arcul de Triumf, șos. Kisselef.

Toate autovehiculele vor circula în coloană pe banda 1 de circulație și vor fi însoțite de echipaje ale Poliției Rutiere.

1

23Mai de voie sau nevoie, taximetriștii vor merge la protest.

Dispeceratele care și-au anunțat participarea vor închide frecvențele de lucru și nu se va prelua nicio comandă de taxi.

Organele competente nu pot sancționa taxiurile din alte localități care activează în București și nici pirații care efectuează taximetrie neautorizați. Prezența este obligatorie!

„Stimate coleg! Mâine dimineață la ora 6.30 vă așteptăm în piața Victoriei unde Confederația C.O.T.A.R din care facem parte organizează un mitig pentru promovarea unei Ordonanțe de Urgență pentru eradicarea pirateriei , reglementarea platformelor gen “Uber”, care piratează taximetria din București și din alte orașe, și pentru modificarea legii 38 prin eliminarea cuvântului ”permanent” datorită căruia poliția și celelalte organe competente nu pot sancționa taxiurile din alte localități care activează in București și nici pirații care efectuează taximetrie neautorizați. Prezența este obligatorie. Pentru confirmare este obligatoriu să luați legătura cu cei desemnați în Piața Victoriei mâine, între ora 6.30 și 7.00 dimineata. Cei care nu vor fi prezenți vor fi sancționați”, sunt mesajele care circulă pe telefoanele și aplicațiile dispeceratelor.

“Sancțiunea este de 100 ron dacă nu ai bon din aparat cu ștampilă și se scade 30 ron la licență dacă ai bon ștampilat. Am lucrat acolo și așa s-a făcut la toate protestele”, spun și taximetriștii pe forumuri.17992177_227543557729042_4744099621490071232_n

Protestul din fața sediului Guvernului se va desfășura miercuri și joi în intervalul 09:30 – 21:00.