BOGDAN CHIRITOIU: LUCRAM LA O INVESTIGATIE PRIVIND SERVICIILE DE TAXIMETRIE

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei:

„În acest an ne-am concentrat pe investigaţiile privind cartelurile pentru că se produc cele mai mari pagube.(…) Lucrăm la o investigaţie privind un presupus cartel pe domeniul serviciilor de taxi în Bucureşti, investigaţie pe care sperăm că o vom finaliza curând.”

O parte dintre investigaţiile importante efectuate de Consiliul Concurenţei vor fi finalizate până la Crăciun, urmând ca autoritatea să le prezinte cu ocazia Raportului de activitate pe anul în curs, a declarat ieri Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concu­renţei.
„Până la Crăciun vom trage linie pentru o serie de investigaţii importante. În acest an ne-am concentrat pe investigaţiile privind cartelurile pentru că se produc cele mai mari pagube. Am identificat deja un cartel, în domeniul media, şi lucrăm la o investigaţie privind un presupus cartel pe domeniul serviciilor de taxi în Bucureşti, investigaţie pe care sperăm că o vom finaliza curând. Pe licitaţii pu­blice avem o altă prioritate. Am extins investigaţia privind cornul şi laptele. Vom finaliza în acest an o anchetă privind o presupusă încălcare a concurenţei în cadrul licitaţiei pe serviciile de foraje. Eu un an important şi pe domeniul privind comerţul alimentar. Audierile au avut loc deja. Vom lua o decizie în câteva săptămâni.”

„În urma analizei se vor finaliza şi recomandările pentru marile lanţuri de magazine alimentare. Este foarte important acest domeniu, pentru că este o zonă foarte importantă pentru economie. Suntem atenţi să menţinem concentrarea pieţei la un nivel bun pentru piaţă. Vom discuta şi despre preluarea magazinelor Angst de către Mega Image”, a declarat ieri preşedintele Consi­liului Concurenţei.

Vă reamintim că piata serviciilor de taximetrie este investigată în acest moment de către Consiliul Concurentei pentru presupusa „cartelizare” a serviiciilor de dispecerat taxi din Bucuresti.