ADTI: PROIECTELE PENTRU MODIFICARILE PE LEGEA TAXIMETRIEI AU FOST RESPINSE

Toate proiectele legislative initiate de catre parlamentarii din legislatura trecuta au fost respinse marti, de catre Comisia pentru Transporturi si Infrastructura, reunita intr-o sedinta la care au participat reprezentanti ale mai multor organizatii profesionale.

Reprezentanti ai COTAR, FORT si ADTI au discutat cu membrii Comisiei pentru Transporturi despre necesitatea schimbarilor legislative care urmeaza sa fie facute pe Legea 38/2003 avand in vedere situatia existenta in piata transporturilor in regim de taxi si de inchiriere, aparitia aplicatiilor de ride-sharing sau e-hailing si oportunitatea reglementarii acestora, contextul economic actual in ceea ce priveste schimbarile legislative la Codul Muncii si a Codului Fiscal, aplicabile si in taximetrie.

”In perioada imediat următoare, parlamentari membri ai Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, s-au angajat să  vină cu o nouă lege a taximetriei care să corespundă nevoilor actuale”, anunta Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor (ADTI), intr-o informare adresata membrilor pe site-ul propriu.

Iata informarea ADTI:

Marţi 26 septembrie 2017 preşedintele A.D.T.I a fost invitat să participe la sedinţa Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Parlamentul României. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură au fost supuse dezbaterii mai multe proiecte legislative ale transportului public în regim de taxi şi închiriere.

”Dorim să vă anunţăm pe această cale că toate proiectele legislative supuse dezbaterii, la propunerea comisiei au fost respinse. Astfel în perioada imediat următoare, parlamentari membri ai Comisiei pentru Transporturi şi infrastructură, s-au angajat să  vină cu o nouă lege a taximetriei care să corespundă nevoilor actuale”.

O noua sedinta a Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura a Camerei Deputatilor, care este si camera decizionala, va avea loc saptamana viitoare.

Sursa: www.adti.ro