După ce Asociația Taximetriștilor din Cluj a deschis acțiune în instanță, în România se instalează UberPanica
Alexandra Corolea, purtător de cuvânt al UBER pe regiunea Balcani:
„Uber nu este este un serviciu de taxi, este o comunitate de pasageri și șoferi înregistrați care aleg să își împartă mașina ocazional, prin intermediul unei aplicații de mobil. Peste 120 de mii de oameni folosesc deja acest serviciu în România. Suntem de acord că este nevoie de o definire corectă a acestor servicii noi și de o reforma a legislației în domeniu astfel încât să fie cuprinse în lege și servicile de ridesharing. Este și recomandarea Comisiei Europene care a spus foarte clar că serviciile ca Uber sunt bune și trebuie încurajate și reglementate corespunzător. Tot mai multe state europene își adaptează legile în acest sens. Țări ca Portugalia, Estonia, Latvia, Lituania au reglementat deja sau sunt în proces să reglementeze serviciile de ridesharing.”, a spus Alexandra Corolea, purtător de cuvânt al UBER pe regiunea Balcani pentru site-ul stiripesurse.ro
„Datorită tehnologiei, Uber este unul din cele mai sigure și transparente servicii de transport din București. La Uber, nu există pasageri sau șoferi parteneri anonimi și utilizatorii știu mereu unde se află pe hartă, nu există riscul să te rătăcești. În plus, toate cursele cu Uber sunt asigurate, din momentul în care te urci în mașină și până cobori.
Citește și: http://academiadetaxi.info/intre-legalitate-si-piraterie-contractul-uber-cu-soferii/
Uber e un serviciu transparent și fiscalizat. 100% din tranzactiile pe platforma Uber sunt înregistrate electronic, deci foarte transparent. În plus, toți șoferii parteneri colaborează cu Uber prin intermediul unei entități fiscale, iar pasagerii primesc facturi fiscale pentru fiecare cursă în parte. Uber are o companie înregistrată în România, angajează o echipă locală și plătește taxe aici și în Uniunea Europeana”, mai spune Alexandra Corolea, conform unui drept la replică al UBER.
Distribuie articolul prin: