CINE REPREZINTA TAXIMETRISTII DIN IASI ?

Patronatele din taximetrie nu sunt de acord cu protestele soferilor de taxi din Iasi

Unul dintre motive ar putea fi faptul ca amenzile primite de catre taximetristi sunt platite din buzunarul propriu si nu al angajatorului.

Limitandu-se la a incasa planul sau a contravalorii inchirierilor de autorizatii, patronatele grupate in organizatia intitulata pompos – CAMERA TAXIMETRISTILOR – cu pretentii in reprezentarea la nivel national in fata autoritatilor locale si nationale au abandonat taximetristul si problemele lui.

Contactaţi telefonic de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, reprezentanţii Camerei Taximetriştilor spun că nu sunt de acord cu protestele până nu discută cu cei de la Primărie. Aceştia au mai susţinut că au primit unele promisiuni din partea municipalităţii ieşene. „Nu sunt adeptul protestelor de acest gen. Noi, cei de la Camera Taximetriştilor, am făcut mai multe adrese către Primăria Iaşi pentru suplimentarea staţiilor taxi. Ultima adresă a fost făcută acum aproximativ o lună. În urma acesteia am primit răspuns că, odată ce vremea se va încălzi, reprezentanţi ai municipalităţii, împreună cu noi, cei de la Camera Taximetriştilor şi taximetrişti, să mergem prin municipiu pentru identificarea şi amenajarea de noi staţii de taxi. E prematur acum să ieşim pe străzi şi să blocăm traficul şi aşa sufocat pe principalele artere din municipiu”, a precizat Mircea Manolache, preşedintele Camerei Taximetriştilor.

Un alt motiv este ca patronatele au nevoie de liniste in acest moment.

O modificare legislativa fie ea pe plan local sau national, va „deranja ploile” multor persoane sus-puse care halesc nesatul si permanent din aceasta activitate, uitand ca taximetria prin definitie este dedicata in primul rand soferului de taxi.

Suspectate de evaziune fiscala si reclamate in repetate randuri ca nu platesc contributiile la asigurari sociale, dovedite ca au cartelizat aceasta activitate intr-o ancheta a Consiliul Concurentei si ca promoveaza legi in parlament in interes propriu sau de grup, patronatele din taximetrie prin reprezentatii de la Iasi dau acum un cap in gura chiar celor pe care ar trebui sa ii sustina si sa ii sprijine in demersurile lor.

De fapt, avand in vedere declaratia reprezentantului Camerei „Taximetristilor”…intrebarea noastra este alta: de ce autoritatile din Iasi nu dau amenzi soferilor de taxi  decat dupa ce se incalzeste vremea?