MIHAITA, IMI CER IERTARE!

Alergăm trei sferturi de zi, de multe ori pentru banii altora. Băgăm cafele și energizante, mâncăm prost, fumăm ca tâmpiții țigară după țigară. Ne enervăm cu toți nenorociții în trafic, ne agităm pentru banii altora și ne facem "prieteni" pentru interese care nu-s ale noastre. Ne tăvălim familiile prin chinul plecării noastre zilnice și suntem atât de proști, încât nu conștientizăm decât în momente de genul ăsta. Momentele altuia, obligatoriu. Ne bălăcărim, ne înjurăm, ne urâm între noi "să fie de capul tău", ne credem cu trei în loc de două.

„Mă las pe spate și zâmbesc și totodată simțindu-mă plăcut la interior. Am dus oamenii unde au avut nevoie și am dat tot ce am avut din mine ca ei să se simtă mulțumiți. La finalul fiecărei curse, mă uitam cum fiecare client pleca și îmi spuneam în mine: Bravo! Același tarif de nimic, dar când te uiți de fapt prin ceea ce faci, îți dai seama că îl ridici prin prestanță și profesionalism față de clienții ce urcă în mașină. Nu este nimic mai special decât să vezi cum clientul zâmbește și la final îți lasă respectos un bacșiș. Trecând fiecare cursă, realizăm că și programul se scurtează, deoarece obiectivul l-am îndeplinit mai ușor, servind clienții așa cum trebuie. Deși n-am trăit cu mulți ani în urmă când taximetria era cea mai de calitate, însă m-a cuprins ceva ce doar acei taximetriști au simțit în acea vreme”, scria în urmă cu ceva timp pe grupurile de socializare Mihai Florin, colegul care a fost găsit ieri fără suflare în baia apartamentului său.

Militant activ pentru drepturile taximetriștilor din București, colegul nostru Mihai Florin a decedat ieri în urma unui infarct, fiind găsit fără suflare în baia apartamentului sau. 

„Am stat și m-am întrebat: de unde știa unul care a trăit acum 2000 de ani, ce vom trăi noi astăzi? Noi nu știm ce vom face peste o oră, da’păi peste 2000 de ani! Desigur, am făcut asta după ce am citit Biblia. Scrisă/transcrisă, este plină de lucruri pe care niciun om nu putea să-și imagineze vreodată. Unul din lucrurile pe care Dumnezeu le-a scris în Biblie este să nu fim lacomi, egoiști, răi, căci aceste lucruri ne vor duce către iad. Astăzi, văd și simt cum mulți dintre taximetriști au căzut în acest vis prin care diavolul îi controlează. Bani, mașini, vile cu piscină, cazinouri, curve, toate acestea nu vin de la Dumnezeu, căci Iisus nu a purtat lanțuri de aur la gât sau a mers cu Bmw-ul și nici în palate nu a locuit. El a rămas simplu și sărac! Dumnezeu ne-a explicat că trebuie să ne facem bogății în cer, nu pe pământ. Așadar, lăsați prostiile și căutați „cheia” care deschide ușa raiului, căci ați găsit-o pe cea ce deschide iadul. Fiți corecți, buni și darnici!”. Mihai Florin 1984 -2018.

„Scriu rândurile astea pentru că mă simt prost. Am făcut parte din „tabăra cealaltă” și din inerție sau nu, am râs copios, am făcut comentarii acide… De parcă nu aș fi fost conștient că nu se fac glume pe anumite subiecte, o oră am fost sigur că și asta e doar încă o glumă. Stupida, dar glumă. Alergăm trei sferturi de zi, de multe ori pentru banii altora. Băgăm cafele și energizante, mâncăm prost, fumăm ca tâmpiții țigară după țigară. Ne enervăm cu toți nenorociții în trafic, ne agităm pentru banii altora și ne facem „prieteni” pentru interese care nu-s ale noastre. Ne tăvălim familiile prin chinul plecării noastre zilnice și suntem atât de proști, încât nu conștientizăm decât în momente de genul ăsta. Momentele altuia, obligatoriu. Ne bălăcărim, ne înjurăm, ne urâm între noi „să fie de capul tău”, ne credem cu trei în loc de două… Mai frumos, mai deștept, mai talentat în ale meseriei, mai… mai…mai… Ne stresăm, ne enervăm, ne supărăm și uneori, pentru că suntem proști, mai supărăm și pe alții. Fără să ne dăm seama că scurtăm singuri o ață a cărei lungime nu o cunoaștem și tăiem din ea în fiecare zi, de parcă asta ar fi scopul. Mihăiță, îmi cer iertare! Îmi cer iertare pentru fiecare hăhăit de prost gust. Îmi cer iertare pentru că nu ți-am dat un mesaj prin care să îți spun că apreciez foarte mult lupta ta dusa pentru locurile NOASTRE de parcare. Îmi cer iertare pentru stările proaste pe care le-ai avut datorită miștourilor prietenilor mei, la care am râs de parcă primeam ceva în schimb. Îmi cer iertare pentru comentariile de prost gust cu bătaie, pe care le-am făcut de suficient de multe ori. Și îți mulțumesc pentru că m-ai cutremurat, însă… Nu așa, colegu’ !… Drum bun! Mai bun decât toate celelalte. Ar fi frumos din partea noastră să ne mobilizăm cu cât putem, dacă putem. Restul, nu contează…”, sunt mesajele emoționante scrise aici de colegii care au aflat despre dispariția fulgeratoare a celui care a fost Mihai Florin.

Ca o premonitie a ceea ce avea să se întâmple, Mihai Florin spunea într-una din postările sale: „Dacă nu înțelegi de ce nu știi ziua când vei muri, este pentru că ai fi trăit în păcat până aproape de ziua morții și apoi credeai că prin spovedanie și a merge să te împărtășești, vei rezolva păcatele. Rețeta însă, nu este bună! Iar pe partea cealaltă… Dumnezeu așteaptă clipa cea mai bună să mori, dar să ajungi lângă EL. Până când va veni ziua, caută să respecți cerințele sale, căci oricand poate fi. Moartea nu are vârstă!”.

„M-a luat o stare foarte urâtă după ce am primit vestea.. Pana mea.. mă făcea analfabet… Îl făceam Mihăiță din Vitan…
Dar orice vorbă era praf și pulbere fină… Să aud că a murit… Ufff… Băi, iar am plâns… Pana mea. Sunt mai sensibil când văd cât de curvă e viața, și cât de proști suntem noi mai tot timpul… În loc să ne avem ca frații… Ne bălăcărim în fiecare zi… Și zilele sunt tot mai puține… Dacă nu era unul dintre noi care muncea zilnic, chiar mi se rupea… Dar de ce mă să plece dintre noi unu” ca noi??? Ăștia de au miliarde și trag pe noi de ce p*la mea nu se duc??
Tot în amărâți dă Dumnezeu… Asta e viața… O curvă!”
mai scriu colegii în mesajele care curg pe rețelele de socializare.

Despre momentul în care colegul Mihai Florin a fost găsit decedat: „Dacă nu îți răspund la telefon să nu mai vii, că rămân acasă, mă simt cam obosit”.

„Ar fi trebuit să mă sune, să vină să ia taxiul, să iasă la muncă. Îmi spusese că nu îi este prea bine și că se simte obosit. „Dacă nu îți răspund la telefon, să nu mai vii, că rămân acasă, mă simt cam obosit”, au fost ultimele vorbe pe care le-am avut cu el, ne-a povestit colegul care lucra în schimb cu Florin. „Înainte să ies în tură, am trecut pe la el și am văzut fereastra de la apartamentul în care locuia larg deschisă, semn că era acasă. M-am dus la ușă și pe vizor am văzut că și lumina în baie era aprinsă. Am ciocănit, însă până la urmă, ca o presimțire, am început să bat cu pumnul în ușă și cu picioarele. În cele din urmă am sunat la 112 și au venit tot ce a însemnat servicii de urgență, inclusiv descarcerarea. Au spart ușa de fier de la apartament care era încuiată pe dinăuntru și atunci l-am descoperit căzut în baie. Murise în prima parte a zilei, fără să apuce să mă sune sau să îmi trimită mesaj, așa cum vorbisem. A făcut infarct, îi crăpase inima. Nu au mai putut să facă nimic pentru el. Sunt încă sub șoc, nici mie nu îmi vine să cred așa ceva”, ne-a mai spus colegul lui Florin.

„Astăzi a plecat dintre noi un coleg dar și un prieten bun. Situația familială nu era una tocmai bună și trebuie ajutor pentru înmormântare. Cine dorește să ajute poate lăsa fiecare cât dorește la stațiile GPL din strada Coralilor 18, Viilor 14 sau strada Chiciurei în Vitan. De asemenea, mâine seară între orele 21.00 – 22.00 voi fi pe strada Luterană 2 lângă chioșcul de cafea la biserică și voi strânge și eu (bani n.n.), cei care le este mai aproape să vină în centru. Sunt 400 de la SpeedTaxi și mă găsiți acolo. Condoleanțe familiei! Hai să arătăm că nu contează sigla de pe ușa mașinii și să fim toți galbeni!”.

Cu Simona Halep (fotoprofil Mihai Florin) aici

Cu Daniel Buzdugan (fotoprofil Mihai Florin) aici

Despre activitatea colegului Mihai Florin și mesajele sale către taximetrie și taximetriști, găsiți câte ceva aici.

„Criss Ami – moderator: Dragi colegi, în această seară cine dorește să participe la priveghiul colegului Mihai Florin, mai mulți colegi se vor întâlni pe DN1 și plecarea se va face în această seară, vineri, între orele 23.00-24.00 din zona Aleea Privighetorilor de după Academia de Poliție. Se va pleca către comuna Gruiu de lângă Snagov, spre strada Marginei numărul 124, acolo unde este depus trupul neînsuflețit al colegului, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă la ora 10.30. Pentru înmormântare, cine l-a cunoscut și vrea să-și ia rămas bun de la Mihai Florin, este așteptat mâine dimineață, adică sâmbătă 15.09 între orele 08.00-08.30 tot pe DN1 lângă pasarela de după Academia de Poliție. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”