TAXIMETRISII VOR PROTESTA IN FATA SEDIULUI POLITIEI LOCALE

Protestul taximetristilor a intrat în linie dreaptă

Două mii de taximetriști vor protesta joi în fața sediului central al Direcției Generale de Poliție Locală din bulevardul Libertății.

Organizat chiar de către taximetriști si susținuți de către două organizații profesionale, protestul va începe la ora 11.30 și se va termina după ce o delegație a taximetriștilor va fi primită de către Poliția Locală și doleanțele protestatarilor vor ajunge într-o formă scrisă în mâinile factorilor de decizie.

De fapt – spun taximetriștii, protestatarii au o singură cerere: aplicarea prevederilor Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare a HCGMB 178/2008 cu privire la concurența neloială, care face referire la culoarea pe care fiecare autoturism taxi trebuie să o aiba în funcție de localitatea de autorizare unde își desfășoară activitatea.

“Singura localitate care a ținut cont că numai taximetriștii din București pot să-și desfășoare activitatea sub culoarea galben a fost cea din Otopeni. Celelalte localități, chiar au stabilit – prin hotărâri de consiliu local – ca această culoare galbenă să o aiba și taximetriștii autorizați acolo, fără să conștientizeze faptul că în acest fel îi pune în ilegalitate pe șoferii de taxi angajați de către cei care au obținut autorizații pe Ilfov. Pentru că amenda o primește șoferul nu transportatorii. Transportatorul va spune că șoferul este de vină, că nu el îl trimite să facă taximetrie în București. De fapt nu ne miră nimic, având în vedere ilegalitățile primăriilor din Ilfov care au eliberat autorizații fără număr și fără să țină cont de acel 4/1000 de locuitori.”

“Să fim înțeleși: noi nu dorim ca taximetriștii din Ilfov să rămână fără locuri de muncă. Nu dorim să îi alungăm din București – asa cum am văzut că scrie în articole de presă. Tot ce dorim este ca fiecare să lucreze în localitatea de autorizare pentru care a primit acea autorizație. Si să își schimbe culoarea caroseriei dacă vrea să aducă clientul în București. Stim cu toții ce au făcut și încă fac cei din Ilfov cu taximetria din București. Până și tariful l-au aliniat dispeceratelor bucureștene pentru a induce în eroare clientul din București. Au făcut cartel și sunt cercetați de către Consiliul Concurenței. Iar șoferul de taxi munceste 14 – 16 ore să facă planul, indiferent că este din București sau din Ilfov.”

“Ieșim în stradă pentru că am înțeles cine ar trebui să aplice legislația. Statutul funcționarului public dă independența de a aplica legislația si să nu răspundă “ordinelor” date de către Primărie. Primăria deleagă competențe, iar Poliția Locală le aplică. Cum? Vedeți și dumneavoastră. Primăria dă o decizie de suspendare a activității – a unui dispecerat sau a unui transportator și funcționarii Poliției Locale o aplică sau nu. In funcție de starea vremii sau de cotațiile de la bursă. Si asta pentru că sunt independenți administrativ și disciplinar față de Primăria Capitalei. Am fost luați la mișto și în derâdere de aproape toate autoritățile statului.Am făcut și avem un portbagaj de petiții, reclamații si sesizări până să ne dăm seama că Agenția Națională a Funcționarilor Publici este în măsură să facă ceva cu privire la aplicarea aceasta după bunul plac a legislației. Am vrut să protestăm la Primăria Capitalei. Unii doreau să protestăm la Ambasada Americii sau la DNA. Următorul protest îl vom face pe Mircea Vodă la sediul ANFP.”

“Este un protest autorizat. Am strâns bani de la fiecare taximetrist dispus să îi ofere și care este nemulțumit de starea actuală din taximetrie. Organizațiile profesionale care ne sprijină nu vor avea nicio vină că nu vom reuși în demersurile noastre. Ele strigă de ani buni această stare din taximetrie, dar taximetristul are capul în pământ și e în genunchi. Vom vedea câți taximetriști participă și câți se vor bucura de cei 30 de lei în plus pe care îi va încasa dacă nu vor veni alături de noi. Cei care vor veni știu unde să se întâlnească și cum trebuie să vină: cu cratițe, fluiere, talăngi, tobe, trompete sau vuvuzele. Noi am pregătit o groază de bannere cu nemulțumirile pe care le avem. Tot ce avem de spus stă scris pe aceste bannere și vor deveni subiectele unui dosar pe care îl vom trimite noului președinte și instituțiilor europene. Cortul de astă – vară nu a fost pus degeaba. In registrele de acolo avem cerințele taximetristilor și sesizările lor cu privire la corupție, cartel, abuzuri sau sclavie. Dar și pe cele ale cetățenilor nemulțumiți. Este ultima noastră sansă” spun câțiva dintre taximetriștii care au inițiat protestul.

10620044_383077975189228_2003614010643337859_o