UBER SI TELEFONUL DOMNULUI LAZARESCU

Nu, nu este vorba despre celebrul film sau vreo analogie la capodopera cinematografică „Moartea domnului Lăzărescu”. Este vorba despre realități și stări de lucruri care se întâmplă și s-au întâmplat recent în taximetrie: momentul în care mai mulți șoferi Uber au agresat un taximetrist în fața unui club din București zilele trecute, și unde puteți să citiți câte ceva aici și aici.

Despre organizațiile profesionale, comunicate de presă, autorizații, personaje reprezentative ale autorității sau aplicațiile de taxi dragi nouă și de care unii vor să ne lipsească, ne spune multe domnul Cristian Lăzărescu în acest material.

Cei care sunt conectați la realitățile taximetriei momentului simt că lucrurile au pe undeva, un sâmbure de adevăr. Pe care numai actorii din materialul de mai jos îl pot proba cu dovezi și pot susține ceea ce afirmă vicepreședintele FORT România.

Însă, ni se spun multe lucruri care sunt mai mult decât evidente: așa s-a umblat în viața taximetristului întotdeauna. Cu trădare, interese meschine și de grup, în care autoritatea nu a avut vreodată ceva de spus sau de făcut. Și credem că această autoritate trebuie să facă, măcar acum, lucruri. Adică să facă ceea ce trebuie.

Despre domnul Cristian Lăzărescu se pot spune multe, taximetriștii vechi îl cunosc.

Îl cunosc și cei alături de care a participat prin parlament, la dezbaterile din Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților pe marginea modificărilor care urmau să fie făcute Legii 38/2003. Îl mai cunosc și cei care, în calitate de vicepreședinte al Federației Operatorilor Români din Transporturi (FORT), sprijină desfășurarea unor activități ilegale de transport, în ciuda calității sale de vicepreședinte și reprezentant al unei organizații patronale care desfășoară activități comerciale licențiate și autorizate în România.

Și pentru că acest comportament și atitudinea domnului Cristian Lăzărescu ridică niște semne de întrebare legitime, atât în calitate de vicepreședinte al FORT România, cât și în calitate de fost taximetrist, întrebăm și noi, justificat de altfel: codul CAEN 4939, prin care cei care colaborează cu aceste entități neautorizate, respectiv transportul cu funicularul, transportul de pasageri cu vehicule cu tracțiune animală sau umană și altele, nu vin în conflict cu unele concepte pe care acesta le susține?

Că taximetriștii mai întreabă, pe bună dreptate: cum de astfel de înregistrări telefonice ajung în spațiul public?!

"Partenerul" Flaviu şi-a schimbat numărul de la maşină de frică!

Publicată de 《Black List》Taxi pe 19 Ianuarie 2018

 
Dincolo de asta, știm și noi că în transporturile din România sunt multe lucruri mirositoare și că toată lumea se miroase cu toată lumea, însă întrebarea legitimă este următoarea, pe bună dreptate:

Publicată de Mihai Florin pe 20 Ianuarie 2018