DESPRE CONTROALE. SI ALTFEL DE FLEGME.

Deci, controale şi paracontroale, e normal, avem autorități. Să-şi facă datoria, că de-asta sunt plătiți din bani publici. Care public are pretenții, că sunt banii lor. Publici.

Pretenții:
– Taximetriştii trebuie să fie îmbrăcați decent, dar nu prea decent căci ăsta-i semn că au maimuță;
– Taximetriştii trebuie să aibe maşinile noi, cu o stare tehnică excelentă, dar să nu aibe mai mult de 1,39/km, că e japcă;
– Taximetriştii trebuie să aibe maşinile igienizate! Nu contează dacă mănânc, sau fumez, sau pun sacoşa cu brânză din Obor pe bancheta din spate – am pus-o în două pungi! – sau că al meu copil, năzdrăvan cum e, ca toți copiii dealtfel, îşi şterge tălpile pe huse. E copil, în plus, eu plătesc!!!
– Taximetriştii trebuie să aibe un comportament civilizat, nu contează că eu îi spun soției: „Fă, să-mi bag… de terminată, cu neamu’ tău cu tot!!!”, căci astea sunt lucruri intime în care nu are niciun amestec.
– Taximetriştii trebuie să meargă pe traseul indicat de mine, şi să oprească fix unde am eu nevoie, căci sunt client! Răspund eu, dacă e ceva.
– Taximetriştii nu trebuie să refuze curse! Are lampa pe verde, să mă ia, nu să toarne baliverne gen: „Mă scuzați, nu sunt liber, merg la comandă…”, că de vrăjeala asta sunt sătul! Să pună mâna să muncească, iar dacă nu vor, să se apuce de altceva! De politică, spre exemplu, se câştigă bine şi în opoziție.
– Taximetristul trebuie să aibe o atitudine prietenoasă! Dacă îi zic: „Bă boss, ai muzică?”, să nu mă ia cu prosteli că maneaua nu ar fi muzică, oricum e prost şi nu ştie ce zic!
– Taximetristul trebuie să aibe aer condiționat!!! Ce mă interesează pe mine că are consum mai mare? Am aer acasă, factura o plătesc părinții, iar el să nu mă trateze ca pe un copil din flori, e inuman şi am drepturi! Sunt cetățean european!
– Taximetristul trebuie să vină la comandă cu 20 de minute înainte să fac comandă, asta înseamnă profesionalism! Şi să mă ducă repede, că de-asta am apelat la taxi!

Trebuiesc multe! Şi nu puține lipsesc din această scurtă listă în care am enumerat câteva din doleanțele clienților.

Nu-i aşa că şi voi, taximetriştii, v-ați dori multe?

Nu-i aşa că pe voi nu vă ascultă nimeni – pentru că nu? – ce treabă are sula cu prefectura?

Pe cine interesează situația voastră personală?

„E muncă de puturoşi! Stați cu fundul în scaun toată ziua şi nimic nu faceți, dați din covrigu’ ăla şi înjurați lumea în trafic!”.

Câți dintre voi simt ceva, citind toate astea?

Controalele sunt binevenite, că doar tot boul care trage merită bice. Să tragă!

Citeste si:http://academiadetaxi.info/despre-controale-si-flegme/

Partea bună? Mă bucur că unii dintre clienți au alte alternative: uber şi taxify.

Pentru taximetrişti, mă uit în jur şi înjur, înjur numai exemplare de genul ăstuia. Nu că aş avea ceva cu el personal, iar ca să ajung să înjur trebuie să fi depăşit o limită maxim admisă, ci pentru că respirând, el are ceva cu mine şi cu toată munca mea de peste ani! Iar eu sunt un bărbat mândru de munca mea, trăiesc onest din asta.