Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor:
„Vă propun, dragi colegi, să finalizăm odată această lege. Ne întâlnim cu asociatiile, cu toată lumea, nu avem o problemă”, a declarat domnia sa de la tribuna plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.
Această declaratie a încurajat si pe cei care nu au avut niciodată un cuvânt de spus în elaborarea amendamentelor cu privire la modificarea legii 38/2003 si au depus la Comisia de Abuzuri si Comisia pentru Industrii si Servicii punctele de vedere ale soferilor de taxi constituiti ca PFA sau angajati.
“Noi facem un fel de navetă între comisie si plen de aproape doi ani de zile. Niciun guvern nu este în stare să ia o decizie în această zona delicată. În fiecare săptamana, o asociatie dintr-o anumită localitate mai vine cu un set de amendamente fie direct, fie propuse; câtiva colegi au văzut că au câstigat mai mult. Sunt prea multe interese în joc, nu putem să le satisfacem pe toate, dar obligatia noastră este să dăm o lege până la urmă, si cred că este obligatia dumneavoastră si a colegilor din Uniunea Social Liberală ca în 3o de zile, cum ne-ati propus, să vină cu această lege. Dacă nu, iarăsi o să facem naveta si o să avem cea mai lunga reexaminare la reexaminare la reexaminare din istoria României. Asa încât vă propun, dragi colegi, să finalizăm odată această lege. Ne întalnim cu asociatiile, cu toată lumea, nu avem o problemă. Vă multumim foarte mult”, a mai declarat dl. Zgonea din scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor.
Declaratii care arată responsabilitate, deschidere si hotărârea de a rezolva odată pentru totdeauna problemele din taximetrie.
Incurajati de cele spuse de presedintele Camerei Deputatilor, Sindicatul Independent al Taximetristilor Egali de Pretutindeni din Timisoara, Sindicatul Taximetristilor din Brasov si Uniunea Natională a Conducătorilor Auto Liberi-Profesionisti din Bucuresti a delegat Sindicatul National al Taximetristilor Independenti să îi reprezinte la discutiile cu privire la noile modificari si amendamente la Legea 38/2003 .
„Toate discutiile au fost purtate de membrii Comisiei de Industrii si Servicii numai cu reprezentantii patronatelor (dispecerate si transportatori autorizati persoane juridice doar din zona Bucurestiului) vă invederăm faptul că în cazul în care nu veti da curs prezentei petitii, vom proceda la declansarea procedurii de suspendare a aplicabilitatii legii prin ordonantă presedintială, contestarea acestor amendamente la Curtea Constitutională si exercitarea drepturilor la libera exprimare prin manifestări publice, mitinguri, inclusiv informarea organismelor europene”, se arată în documentele depuse de aceste organizatii la registratura Camerei Deputatilor.
„Cunoastem problemele pe care soferii de taxi le au în acest moment si cu care se confruntă zilnic. Nimeni nu i-a luat în seamă si să asculte ce fel de probleme au. Până la urmă aceste amendamente trebuie să vină în primul rând în sprijinul celui care prestează acest serviciu, a celui care dă efectiv din mâini si din picioare să conducă acel taxi. Nu patronatele sau dispeceratele conduc taxiurile pe stradă”
„Curios este faptul că desi la Oltchim pentru cei 3.500 de salariati este scandal national si curg râuri de cerneală, nimeni nu întreabă si pe cei peste 50.000 de soferi de taxi ce vor si cum ar fi mai bine să fie modificate aceste amendamente. Numai pe plan local, mă refer aici la municipiul Bucuresti, sunt 14.000 de oameni care îsi câstigă existenta pentru ei si familiile lor din taximetrie si pe care nimeni nu îi întreabă nimic”, ne-a declarat Gabriel Stăvilaru, presedintele Sindicatului National al Taximetristilor Independenti.
„Fac un apel la cei care reprezintă cu adevărat interesele taximetristilor din tară să urmeze exemplul celor din Timisoara, Brasov sau Bucuresti si să ne contacteze pentru a putea spune în parlament si punctele de vedere ale celor de pe stradă. Avem e-mail si telefoane care le stau la dispozitie zi si noapte”, a mai declarat domnia sa.