Uber România respinge categoric acuzațiile viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a spus marți că aplicația face o evaziune fiscală enormă și că Uber-ul este „o activitate neautorizată, nelegală și care încalcă legea taximetriei.
Cei de la Uber spun că atât compania, cât și șoferii, plătesc taxe și impozite. Compania mai spune că, din tariful unei curse, între 75 si 80% rămâne la soferul-partener, care colaborează cu Uber printr-un PFA sau SRL.
„În urma declarațiilor de ieri ale viceprimarului Aurelian Bădulescu, precizăm că respingem categoric toate acuzațiile că UBER România sau șoferii parteneri ar face evaziune fiscală. Atât UBER România, cât și șoferii-parteneri plătesc impozite și taxe pentru activitățile pe care le desfășoară. Absolut toate cursele făcute prin aplicația UBER sunt fiscalizate, tranzacțiile sunt digitale, iar pasagerii primesc o o factură fiscală după fiecare cursă. Din tariful unei curse, între 75 si 80% rămâne la șoferul-partener, care colaborează cu Uber printr-un PFA sau SRL și care plătește mai departe taxe și impozite către bugetul statului și bugetul orașului în care își desfășoară activitatea. Mai mult, serviciul UBER aduce transparență într-un domeniu bazat aproape în totalitate pe numerar”.
Declarațiile Uber vin la o zi după ce viceprimarul general al Municipiului București, Aurelian Bădulescu a făcut, pentru Mediafax, declarații dure la adresa Uber:
„Activitatea aplicației Uber este de tip ilicit pe piața transporturilor din Municipiul București. Uber-ul este, la acest moment, o activitate neautorizată, nelegală și care încalcă atât legea taximetriei, cât și hotărârea de Consiliu General al Muncipiului București care reglementeaza activitatea de taxi în Municipiul București”.
El a mai spus că cei care călătoresc cu aplicația nu sunt în siguranță și a adăugat că aplicații de transport stil Uber produc lunar evaziune fiscală de 9-10 milioane euro în țară.