Gabriela Firea a donat 2% din impozitul pe venit Asociației Taxiul cu Bomboane.
Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat duminică pe Facebook, că a redirecționat procentul din impozitul pe venit către Asociația Taxiul cu Bomboane, mulţumind asociației că a readus „zâmbetul copiilor din spitale”.
„Anul acesta am decis să redirecționez procentul din impozitul pe venit către Asociația Taxiul cu Bomboane. De la 2% am ajuns acum la 3,5%. Puteți face la fel și voi, către asociația sau fundația pe care o apreciați. Este o redirecționare, nu o donație. La cât mai mulți copii însănătoșiți și fericiți!”, a scris Primarul General, pe Facebook.
„Primarul celui mai mare oraș din România, a ales să ne acorde încrederea sa. Ne onorează”, a declarat și Roman Ion Cristian, președintele Asociației „Taxiul cu Bomboane”.
Asociatia „Taxiul cu Bomboane” (aici link) a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012, când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorii interesante despre locuri din Capitală. Mai apoi s-a gândit că aşa ar putea să strângă donaţii pentru copiii din spitale.
În fiecare sâmbătă ajungea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Marie Curie” cu cărţi şi jucării. În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale: Seara de Poveste, Puiuţi de Pernă pentru Pui de Om, Cănuţa cu Bomboane, Ciorăpelul cu Bomboane, De vorbă cu Delfinii. „Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine. În acest taxi urcă toată lumea.
„Taxiul cu Bomboane” are acum câteva curse cu destinaţie deosebita: la spitalele de pediatrie şi la şcolile speciale din Bucureşti. Voluntari de toate vârstele, cu diverse pregătiri profesionale din Bucureşti dar şi din străinătate, vin să citească poveşti copiilor din spitale sau să îi ajute pe cei cu dizabilităţi să îşi găsească un drum în viaţă.
Sursa aici