Se dă textul: Servicii de rahat și Uber.
„Ma suna a mea mama si ma roaga sa o ajut cu o comanda la taxi. stiu ca ora e nepotrivita pt. taxi, ma gandesc la ea si sa o scutesc de plata drumului, asa ca ii explic 10 minute care-i treaba cu uber, accepta si ii fac comanda. prima comanda o ia un vw in 8 minute. cu doua minute inainte sa ajunga imi anuleaza comanda – fireste, cu pareri de rau. a doua comanda o ia o skoda, tot in 8 minute. era intr-o alta cursa, il vad pe harta ca ajunge la adresa unde trebuia sa termine cursa, pleaca din loc si o anuleaza si pe a mea. a treia comanda e luata de un bmw la 4 minute. trec 5, pe ecran mi-l arata tot la distanta de 4. intra pe strada, vad ca imi da mesaj ca a inceput cursa, desi nici n-a ajuns in fata blocului. Treaba e simpla: daca eu anulez o comanda, imi rade 7 lei de pe card. cand anuleaza ei insa, nu vad niciun leu in plus in cont, desi, iaca, i-au fript femeii juma’ de ora aiurea”. Jamilla Azazi.
Înainte să săriți cu huăă(!!!), aşa le trebuie, relax… Intrebați-vă cine spune şi de ce spune. Cine?
O femeie inteligentă care ştie ce obligații are şi le respectă în aceeaşi măsură în care ştie că are drepturi şi e normal să se bucure de ele. Plus că, atunci când cineva promite, are datoria morală să-şi respecte cuvântul dat.
De ce spune? Pentru că e normal să caute calitatea unui serviciu, de vreme ce plăteşte atât cât i se cere.
Răspunsul meu…
1 – Love hurts. Eu când am spus că „taximetriştii” au emigrat la „mai bine” să facă bani, nu, nimic! – deşi ştiu despre ce vorbesc.
2 – Foarte posibil să întrerupă „nava mamă” colaborarea cu vreun satelit, asta doar în mintea unora. În realitate, dincolo de falsa imagine „wow” în care s-a investit, iată că acceptă ca maşina să fie mai veche de 10 ani, coborând limita e clar că ceva nu funcționează.
3 – având în vedere faptul că oricât de multinațională ar fi Uber şi oricât de puternic ar fi impactul social-media serviciul se reduce la pregătirea şi disponibilitatea şoferului, coborârea în realitatea imediată poate fi şocantă.
4 – deşi toată lumea militează pro uciderii cu pietre a „grobianului”, cred că de fapt te blochează pe tine ca şi client să nu mai poți avea surpriza să mai apară la vreo comandă, în realitate. Pentru că el prestează pentru Uber, nu tu. Iar lipsa forței de muncă calificate sau nu, e cruntă, mai ales pe nimica-toată. Iar deprofesionalizarea e un mare trend al erei digitale, vrem să cumpărăm ieftin şi de calitate, să nu muncim deloc, dar să le-avem pe toate. Nu se poate 🙂
Oricum, pentru încălzirea globală, dispariția multor specii de plante şi animale, sila bugetarilor de la ghişee, a aglomerării închisorilor, scăderea natalității, în general, vinovați şi numai ei vinovați sunt taximetriştii, dă-i dreaq!
Dacă te bucuri că alții, mă refer la cei de la Uber, sunt arătați cu degetul, e ok. Dar poți mai mult. Ai putea să înțelegi că dezamăgeşti oameni comportându-te asemenea. Dacă spui că aşa merită, mai rău îi trebuie, ai dreptate, dar poți mai mult. Poți să înțelegi că şi tu ai dreptul să alegi şi întotdeauna vei căuta ceea ce consideri că e mai bun pentru tine, totodată să recunoşti că şi alții au acest drept şi să-i respecți. Apoi, să fii mai bun ca alții.
Poți să spui că te-au dezamăgit clienții, atunci când au găsit mai ieftin te-au lăsat baltă, şi ai dreptate. În încercarea lor de a căuta să le fie mai bine prietenilor lor, au dat cu pietre după tine, crezând că meriți Au dat cu piatra la grămadă, întâmplător te-au nimerit pe tine. Aici nu prea au dreptate, dar şi tu faci asta. Şi tu eşti egoist şi la fel ai proceda. Poți orice, atâta timp cât te respecți şi respecți. Deşi, dacă te-a înşelat nevasta, vezi dușmani la toate colțurile. Iartă tu, iar dacă ai greşit asumă-ți! Şi cere-ți iertare. Ştiu, să cauți vinovați, e moda vieții… fii altcumva. De fapt, e simplu: ce ție nu-ți place, altuia nu face!
„Dacă nu mă duci, apelez direct la UBER!!!!”, amenința viril un domn în mediul virtual. Bun. Precis îți ameninți şi iubita că, dacă nu trece repede la sex oral, dispari direct la prostituate. Bucură-te!