Primăria Municipiului București a atribuit contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București”, anunță Primarul General Gabriela Firea aici.
Primăria Municipiului București a atribuit astăzi, 29 martie, contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București” companiei Deloitte Consultanta S.R.L. parte a brandului internațional Deloitte, în cadrul căruia colaborează mii de specialiști din firme independente din întreaga lume.
„Bucureștiul face pași concreți pentru a deveni un oraș smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului București și de a ghida Primăria Municipiului București în formularea și implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor și va aduce capitala României la nivelul marilor capitale europene”, explică Primarul General Gabriela Firea.
Conform ofertei câștigătoare, valoarea contractului aferent „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București” va fi de 464.280 lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.
Dispecereratul Primariei Capitalei, parte din proiect.
Următorii pași pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-București vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt și mediu, în următoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală – administrație inteligentă, siguranță publică, inclusiv sistemul de urgență la nivelul Municipiului București, energie (electrică, termică, apa, etc), energie inteligentă, transport public – mobilitate inteligentă, telecomunicații – tehnologii inteligente, mediu – clădiri inteligente, energie verde, turism – servicii turistice inteligente.
Prin implementarea Strategiei Smart City, bucureștenii vor beneficia de infrastructura de transport public și drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educație de calitate, acces la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor on-line, locuri de muncă, siguranță publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării, reducerea importurilor de energie.
Despre discuțiile cu privire la înființarea dispeceratului Primăriei Capitalei găsiți aici.