Într-o măsură fără precedent în taximetria momentului, din ce în ce mai multe dispecerate caută să susțină acțiunile taximetriștilor care, de șase zile, protestează pe străzile Bucureștiului cerând autorităților să intervină pentru combaterea pirateriei din transporturile în regim de taxi.
Next Taxi Plus se alătură demersului început zilele trecute de către Taxi Nord și anunță colaboratorii că luni, pe 04 decembrie, nu vor onora nicio solicitare venită din partea clienților care solicită un taxi la terminalul sosiri al Aeroportului Otopeni. Deasemenea, niciun taxi care colaborează și este inscripționat cu sigla Next Taxi nu va prelua clienții din București care vor să ajungă la Aeroportul Otopeni, contestând astfel pirateria și activitățile ilegale care se desfășoară sub denumirea de ride-sharing.
„Pentru susținerea poziției anti ride-sharing exprimată de numărul din ce în ce mai mare de colegii care participă zilnic la protestele organizate exclusiv de către taximetriști, dispeceratul Next Taxi Plus decide:
Luni 04 decembrie, între orele 0.00 și 24.00, Next Taxi Plus prin colaboratorii săi, nu va efectua niciun fel de transfer la și de la Aeroportul Otopeni. Niciun taxi cu sigla Next Taxi Plus nu va staționa sau răspunde la comenzile venite de pe pictograma Next Taxi Plus prin aplicația proprie sau pe pictograma Next Taxi Plus prin aplicația Clever din incinta Aeroportului Otopeni”, se arată într-un document făcut public de către managementul companiei.
„Ride-sharing este un concept benefic oricărei societăți, dar implică onestitate și reglementări, iar asta nu este treaba noastră, ci a legiuitorului. Reprezintă o problemă de drept internațional. Ceea ce face Uber nu este ride-sharing, ci transport public de persoane prin curse ocazionale, deci taximetrie. Intermediază curse între clienți și transportatori. Iar transportatorii trebuie să fie autorizați. Fac ceea ce fac toate dispeceratele prin stație și toate aplicațiile prin același tip de platformă, dar o fac cu transportatori aflați în ilegalitate și cu autoturisme neautorizate să execute asemenea tip de transport. De aceea trebuiesc sancționați de autorități prin amenzi penale, prin plata daunelor provocate transportatorilor autorizați și prin interzicerea sau suspendarea activității până vor folosi doar colaboratori autorizați, cum fac și celelalte dispecerate și aplicații de intermediere. De aceea trebuie să cerem sancționarea și interzicerea lor, până la intrarea în legalitate. Să nu intrăm pe terenul mlaştinos al sintagmei ride-sharing, câtă vreme ei fac TRANSPORT de persoane încălcând grav legile în vigoare!”, spun taximetriștii care protestează.
„Împreună cu ceva amici am deschis un spital așa, să îl împărțim cu lumea. Avem condiții super, medici parteneri îmbrăcați la halate super. Facem analize și operații cu tarife dinamice. Gresie curată, paturi curate, super. Nu ca la spitalele celelalte cu gresie murdară, bacterii sau infecții nozocomiale și spălate la mișto cu Hexifarma. Suntem legali pentru că plătim taxe din ce încasăm pe cardul din Olanda. Dacă vrei și tu să fii medic în timpul liber, vino să operezi partener la spitalul nostru”, mai spun taximetriștii, făcând analogia acestor aplicații de ride-sharing cu diferite profesii care sunt reglementate de legislația în vigoare.
Distribuie prin: