0800 800 868 – STIMATI CLIENTI, AVETI TELVERDE!

Adica, un numar de telefon pe care Primaria Capitalei l-a infiintat si unde puteti suna, imediat si neintarziat, pentru a reclama practicile neconforme ale taximetristilor.

La o8oo 8oo 868 se pot reclama taximetristii care refuza curse, care fac preturi, sau care au un comportament inadecvat.

„Primaria Generala are in responsabilitate si va face in mandatul meu, tot ceea ce este posibil pentru a garanta siguranta, confortul si un transport de taximetrie civilizat”, a declarat Primarul General Gabriela Firea in urma cu putin timp in prima conferinta de presa din acest an de la Primaria Generala.

Conform noilor reglementari, „este interzisă în totalitate refuzarea unei curse. Deci șoferii de taxi nu mai au voie să refuze curse sub diferite pretexte. Se va impune taximetriștilor să aibă o ținută decentă, un comportament și un limbaj adecvat, să nu fumeze în mașină, să nu dea muzica tare sau care este în disonanță cu genul muzical preferat de către client, să nu vorbească la telefon, să nu scrie sms-uri sau mesaje, să nu angajeze discuții sau subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor sau convingerilor clientului în ceea ce privește religia, politica și domeniul sexual”, suna noile prevederi din regulament care pot fi reclamate de catre clienti.

De asemenea, Gabriela Firea a clarificat si pozitia Primariei Generale cu privire la noile reglementari venite din partea CJUE in ceea ce priveste activitatile asa zise de „ride-sharing” si la activitatile de transport neautorizate.

Conferinta de presa a fost una spectaculoasa si merita toata atentia fiecaruia dintre noi, taximetristii. In intregime.

In speranta ca taximetria va deveni ceea ce multi dintre noi ne dorim de prea mult timp sa fie, spunem si noi La multi ani Primarului General si tuturor angajatilor si functionarilor Primariei Generale si mult, mult succes!