SCHIMBAREA APARATELOR DE TAXAT, AMANATA DE GUVERN

academiadetaxi
STAI CU NOI

academiadetaxi

Site dedicat activității de taxi. Puncte de vedere, acte normative, știri, comentarii, evenimente, comunicate de presă.
academiadetaxi
STAI CU NOI

Calendarul schimbării caselor de marcat va fi modificat, anunță Guvernul printr-un comunicat de presă.

Astfel, obligativitatea firmelor de a folosi case de marcat echipate cu jurnal electronic și care vor trebui să facă on-line descărcarea rapoartelor fiscale direct în baza de date a ANAF, va fi din nou amânată.

Noile termene pentru schimbarea caselor de marcat fiscale (în taximetrie – aparate de taxat) vor fi:

-1 ianuarie 2018 (în loc de 1 aprilie 2017) pentru marii contribuabili

-1 aprilie 2018 (în loc de 1 iulie 2017) pentru contribuabilii mijlocii

-1 august 2018 (în loc de 1 noiembrie 2017) pentru micii contribuabili

Și termenul de la care urma să fie interzisă comercializarea caselor de marcat fiscale cu rolă jurnal va fi amânat. Interdicția de a mai comercializa aparate de marcat electronice fiscale vechi de către distribuitorii autorizați, va intra în vigoare la 1 octombrie 2017.

Obligativitatea utilizării de aparate de marcat cu jurnal electronic de către operatorii economici şi eliminarea treptată a aparatelor de marcat cu rolă jurnal a fost introdusă prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2014.

Actul normativ a fost aprobat prin Legea nr. 267/2015, care stabileşte că: „operatorii economici care încasează integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze case de marcat electronice fiscale”.