EMIL BOC: SUNTEM IMPREUNA IN ACEEASI BARCA

Noul regulament pe care taximetriștii clujeni vor fi obligați să îl respecte cel puțin până în anul 2025, a fost dezbătut în cadrul ședinței organizată de către Primăria Cluj, împreună cu toți cei interesați.

„Din 2025 dimensiunea electrică va evolua foarte mult ca și modalitate de transport. Veți vedea, deja lumea se axează pe mașini autonome, iar dimensiunea electrică va fi una obișnuită în Europa în care trăim. Regulamentul nostru nu afectează aceste cereri ale dumneavoastră de prelungire. Vizează noile autorizații care se vor elibera pe parcurs. Orașul este unul racordat la ceea ce se-ntâmplă și se va întâmpla în Europa. De aceea noi trebuie să găsim soluții de tranziție la ceea ce se va-ntâmpla, de aceea negociem și căutăm soluții. Discutăm despre perioade de tranziție suportabile, rămâne să discutăm cu cei care au făcut studiul, să facem analize comparative și vom găsi un numitor comun”, a explicat primarul Emil Boc în discuțiile care au avut loc pe regulamentul de taxi.

„Vreau să vă mulțumesc pentru calitatea serviciilor pe care le oferiți la Cluj. Mă întâlnesc cu străinii, cu oameni de afaceri din străinătate și din România și au fost tratați cu respect, nu s-au refuzat curse, s-a dat restul până la leu, nu s-a încercat mișmașuri. Nu spun că nu au fost și excepții, avem și noi, dar trebuie să le corectăm”, a ținut să sublinieze primarul Emil Boc.

„Per ansamblu, calitatea serviciului de taxi este apreciată la nivel național și european. Aș vrea să facem din acest lucru o tradiție, un “brand” al Clujului, să avem o calitate impecabilă a serviciului de taxi, pentru că este prima impresie a celui care vine prima dată în Cluj-Napoca. Dumneavoastră sunteți prima interfață, prima impresie despre noi”.

„Mesajul nostru ar fi: să creștem calitatea în continuare, pentru că suntem împreună în aceeași barcă. Avem dorința să avem un oraș performant, recunoscut pe plan european. Dumneavoastră trebuie să oferiți servicii de calitate și prin acest regulament ne dorim să întărim această componentă de calitate și de excelență pe care o oferim. Suntem împreună în aceeași barcă. Am vrut să vă spun asta de la început”, a mai declarat primarul Emil Boc în dezbaterea publică organizată la primăria Cluj.

„Astăzi discutăm regulamentul, în următoarea zi începem discuția despre probleme legate de tarife în prezența comisiei economice, ca să fim exact în cadrul legal. Tariful nu pot să îl discut până nu am comisia economică”, a mai declarat primarul Emil Boc la încheierea dezbaterii publice.

Taximetriștii: Cine nu își face temele, să iasă afară din breasla asta

„Este foarte important, acum că suntem aici la această masă. Este un serviciu care este pus de presă și de media, la colț. Apreciem deschiderea dumneavoastră pentru îmbunătățirea serviciului și astăzi aș vrea să tranșăm problema taximetriei din toate punctele de vedere până în anul 2025, să știm fiecare ce avem de făcut și să ne facem temele. Cine nu își face temele, să iasă afară din breasla asta”, a fost una din cererile adresate de către taximetriști, primarului Emil Boc.

Îmbunătățirea calității serviciului de taximetrie a fost și este dezideratul asociației noastre

„Credem că prin negocierile la noul Regulament Cadru purtate astăzi cu Administrația, am reușit ca operatorii autorizați să beneficieze de un cadru legal corect, condiție prioritară pentru ca serviciul să fie efectuat la standarde ridicate. Astăzi, mai mult ca niciodată, s-a văzut importanța unei asociații puternice. Mulțumim tuturor celor prezenți!”, este și mesajul Asociației Taximetriștilor din Cluj, asociație care a participat la dezbaterea publică organizată la primărie.

„Azi am participat la dezbaterea publică cu privire la aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi, a numărului maxim de autorizații pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca. În urma dezbaterii publice au fost stabilite următoarele propuneri care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului Local: numărul maxim de autorizații de taxi este de 2500, din care 31 vor fi acordate pentru mașini electrice. Începând din 2021, toate mașinile care desfășoară activitatea de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5”, a mai declarat primarul Emil Boc, într-o postare în pagina personală de socializare.

Despre momentele și discuțiile cel puțin spectaculoase avute în dezbaterea publică între participanții de la ședință, găsiți aici.