BOGDAN CHIRITOIU: LUCRAM LA O INVESTIGATIE PRIVIND SERVICIILE DE TAXIMETRIE

academiadetaxi
STAI CU NOI

academiadetaxi

Site dedicat activității de taxi. Puncte de vedere, acte normative, știri, comentarii, evenimente, comunicate de presă.
academiadetaxi
STAI CU NOI

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei:

„În acest an ne-am concentrat pe investigaţiile privind cartelurile pentru că se produc cele mai mari pagube.(…) Lucrăm la o investigaţie privind un presupus cartel pe domeniul serviciilor de taxi în Bucureşti, investigaţie pe care sperăm că o vom finaliza curând.”

O parte dintre investigaţiile importante efectuate de Consiliul Concurenţei vor fi finalizate până la Crăciun, urmând ca autoritatea să le prezinte cu ocazia Raportului de activitate pe anul în curs, a declarat ieri Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concu­renţei.
„Până la Crăciun vom trage linie pentru o serie de investigaţii importante. În acest an ne-am concentrat pe investigaţiile privind cartelurile pentru că se produc cele mai mari pagube. Am identificat deja un cartel, în domeniul media, şi lucrăm la o investigaţie privind un presupus cartel pe domeniul serviciilor de taxi în Bucureşti, investigaţie pe care sperăm că o vom finaliza curând. Pe licitaţii pu­blice avem o altă prioritate. Am extins investigaţia privind cornul şi laptele. Vom finaliza în acest an o anchetă privind o presupusă încălcare a concurenţei în cadrul licitaţiei pe serviciile de foraje. Eu un an important şi pe domeniul privind comerţul alimentar. Audierile au avut loc deja. Vom lua o decizie în câteva săptămâni.”

„În urma analizei se vor finaliza şi recomandările pentru marile lanţuri de magazine alimentare. Este foarte important acest domeniu, pentru că este o zonă foarte importantă pentru economie. Suntem atenţi să menţinem concentrarea pieţei la un nivel bun pentru piaţă. Vom discuta şi despre preluarea magazinelor Angst de către Mega Image”, a declarat ieri preşedintele Consi­liului Concurenţei.

Vă reamintim că piata serviciilor de taximetrie este investigată în acest moment de către Consiliul Concurentei pentru presupusa „cartelizare” a serviiciilor de dispecerat taxi din Bucuresti.